Foto: F64

Atklājot Latgales uzņēmēju centru (LUC) Rēzeknē, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) solīja, ka gadījumā, ja centrs būs birokrātisks, to likvidēs.

Šāda rīcība iespējama, ja pēc kāda laika līdz ministram nonāks ievērojams skaits pamatotu sūdzību pat valsts pārvaldē tik ļoti izplatīto pārmērīgo birokrātiju un augstprātīgo attieksmi. "Cik ātri mēs to izveidojām, mēs to tikpat ātri arī likvidēsim, nojauksim un sāksim no nulles," sacīja ministrs, piebilstot, kas centrs no jauna tiks veidots, mācoties no iepriekš pieļautajām kļūdām, un tas notiks tik daudz reižu, cik būs nepieciešams.

"Kārtējo birokrātisko iestādi mēs neveidojam - tā ir mana apņemšanās un solījums," viņš noteica.

Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks uzsvēra, ka jaunajam uzņēmējdarbības centram būs jāmāk strādāt profesionāli un profesionāli palīdzēt uzņēmējiem un tas ir jādara jau šodien, lai glābtu situāciju ar uzņēmējdarbību. Viņaprāt, uzņēmējdarbības veicināšana Latgalē nevar apstāties tikai pie LUC izveides un nākotnē ir jābūt turpinājumam - jābūt gan ražošanas zonām, gan arī jārunā par elektroenerģijas tarifu samazināšanu.

Jau ziņots, ka šodien Rēzeknē radošo pakalpojumu centrā "Zeimuļs" atklāj Latgales uzņēmējdarbības centru. LUC pamatprincipi ir mobilitāte un sadarbība, un, balstoties uz tiem, iecerēts veidot teritoriālo tīklu Latgales reģionā ar birojiem Daugavpilī, Balvos un Rēzeknē, nodrošinot speciālistu pieejamību periodiski katrā no pašvaldībām.

Tā galvenā mērķauditorija ir uzņēmēji, kuriem nepieciešama koncentrēta informācija par iespējām attīstīt savu uzņēmējdarbību, lai tam maksimāli izmantotu visus pieejamos atbalsta instrumentus. Centra mērķis ir personīgi sadarboties ar uzņēmējiem, būt viena telefonzvana attālumā, lai palīdzētu orientēties valsts institūciju pakalpojumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!