Foto: LETA

No trešdienas līdz ceturtdienai Latvijas Universitātes (LU) Lielajā aulā, Raiņa bulvārī 19, notiks pirmā starptautiskā zinātniskā konference par aktualitātēm projektu vadīšanā Baltijas valstīs "Projektu vadīšanas nozares attīstība – prakse un perspektīvas", informēja LU Preses centrā.

Konferencē ar referātiem uzstāsies eksperti un profesori no Vācijas, Spānijas, Igaunijas, Ungārijas, Lietuvas un Latvijas. Konferences mērķis ir prezentēt un izdiskutēt dažādas projektu vadīšanas problēmas no zinātnisko pētījumu rezultātu rakursa, dibināt jaunus kontaktus un sadarbības tīklu starp jomas profesionāļiem, kā arī sniegt iespēju projektu vadītājiem uzlabot savas zināšanas un profesionālās iemaņas.

Konferences idejas pamatlicēja Prof.Dr.oec. Žanete Ilmete vēsta: "Organizējot šo konferenci, vēlējāmies plašākai interesentu grupai prezentēt jaunākos zinātnisko pētījumu rezultātus projektu vadīšanas jomā, norādot uz priekšrocībām, kādas var tikt gūtas, uzņēmējdarbībā un valsts pārvaldē izmantojot projektu vadīšanas metodes".

Konferences plenārsēde notiks ceturtdien no pulksten 10 līdz 12 LU Lielajā aulā. To atklās LU rektors profesors Mārcis Auziņš.

Galvenie plenārsēdes runātāji būs Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks ES struktūrfondu un Kohēzijas fonda jautājumos Aleksandrs Antonovs un tādi starptautiski jomas eksperti kā Prof. Dr. h.c. mult. Pēteris Roišs (Peter J. A. Reusch) no Dortmundes Universitātes Vācijā un Prof. Dr. Hozē Ramons Otegi Olaso (José Ramon Otegi Olaso) no Bilbao Basku reģiona Universitātes Spānijā.

Paralēlo sekciju darbs noritēs no plkst. 14līdz 18 par vairākām tēmām: projektu vadīšanas standarti; ES fondu projektu vadīšanas (ieviešanas) problēmas un risinājumi; IT projektu vadība; profesionālā izglītība un zinātne projektu vadīšanā; projekta risku vadība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!