Foto: Shutterstock
Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa, sākot skatīt no jauna vēja parku attīstītāja "Winergy" tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) lietu, noraidīja "Winergy" pieteikumu par administratores Vitas Dikas atcelšanu, pastāstīja tiesas pārstāve Oksana Hvostova.

Tiesa 21.maijā no jauna skatīja pērn maijā sākto "Winergy" TAP lietu, kurā Augstākā tiesa (AT) atcēla sākotnējo Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas (tagad Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa) spriedumu par "Winergy" TAP īstenošanu un nosūtīja lietu jaunai izskatīšanai pirmās instances tiesā.

AT šogad 20.februārī apmierināja prokurora kasācijas protestu un atcēla Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas pērnā gada 15.augusta spriedumu ar kuru apmierināta "Winergy" TAP īstenošana un apstiprināts tiesiskās aizsardzības plāns.

Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta virsprokurors Juris Pēda AT Senāta Civillietu departamentā pērn oktobrī iesniedza protestu par "Winergy" TAP.

Izskatot "Norvik bankas" iesniegumu par Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas 2014.gada 15.augusta spriedumu, ar kuru "Winergy" piemērots TAP, Pēda konstatēja būtiskus tiesību normu pārkāpumus, un iesniedza protestu.

"Winergy" iepriekš informēja, ka 2012.gada 20.februārī uzņēmums saņēma no "Norvik bankas" kredītus kopumā 18,58 miljonu eiro apmērā, taču 2013.gada 20.maijā banka pirms termiņa pieprasīja atmaksāt visu aizdevumu summu desmit dienu laikā, vienlaikus vēršoties Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē un panākot arī "Winergy" bankas kontu arestu, kas liedza aizdevumu atmaksāt. Pērn novembrī uzņēmuma īpašnieks Igaunijas pilsonis Indreks Kuivaliks (Indrek Kuivallik) sāka starptautiskās šķīrējtiesas procesu pret Latvijas valsti.

Savukārt "Norvik bankas" vairākuma akcionārs Grigorijs Guseļņikovs aģentūrai BNS iepriekš atzīmēja, ka "Winergy" lietā notiek izmeklēšana kriminālprocesa ietvaros, kā arī ir sākta tiesvedība. "Abos šajos procesos "Norvik banka" kā cietušais nodrošina maksimālu savu tiesību un tiesisko interešu aizsardzību, sniedzot policijai visu tās rīcībā esošo informāciju un datus," viņš sacīja.

"Winergy" nodarbojas ar elektroenerģijas ražošanu, un tā lielākais īpašnieks ir Igaunijas "Wind One", kam pieder 92,81% kapitāldaļu, liecina "Lursoft" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!