Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kopbraukšanas uzņēmuma "Uber" vadītājs Dara Hosrovšahi līdz šim dzīvojis amerikāņu sapnī, bet nu uzskata, ka ASV prezidents Donalds Tramps to cenšas izjaukt, atklāj CNN.

"Man neticami paveicies, ka ierados ASV laikā, kad valsts vēl bija mierā ar iebraucējiem," atklāja Hosrovšahi, kurš kā bēglis no Irānas deviņu gadu vecumā uzsāka dzīvi ASV.

"Amerikāņu sapnis ir viens no iespaidīgākajiem "zīmoliem" pasaulē. Ikviens zina, kas tas ir," biznesa konferencē Indijas galvaspilsētā Ņūdeli skaidroja Hosrovšahi. "Es baidos, ka valdības attieksme pret imigrāciju šo sapni grauj," viņš papildināja, atskanot skaļiem aplausiem.

"Uber" vadītājs skaidroja, ka ASV strādājošie no Indijas ieceļojušie tehniskie darbinieki ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc valstī vērojama izaugsme. ASV vajadzētu šo talantu laipni uzņemt, viņš pauda.

Hosrovšahi, kā skaidro medijs, jau iepriekš kritizējis Trampa pieeju imigrācijas jautājumam.

"Ja Amerika zina, kas tai ir labs ilgtermiņā, tad tā darīs to, kas ir pareizi. Tas nozīmē, ka valsts būs pretimnākoša arī pret tiem, kas ienāk no citām valstīm," savu viedokli pauda Hosrovšahi. "Es nedomāju, ka valsts var attīstīties, ja tā ārpasaulei aizver durvis."

Viņš atzina, ka arī Indijas centieni piesaistīt ārvalstu investētājus un globālās kompānijas ilgtermiņā atmaksāsies. Indijā, atgādina CNN, bāzējies viens no galvenajiem "Uber" starptatiskajiem tirgiem.

Pirms izvēlēts par "Uber" vadītāju pērnā gada augustā, Hosrovšahi 12 gadus vadīja tiešsaistes ceļojumu kompāniju. Vēl agrāk vīrietis darbojās kā baņķieris kompānijā "Allen & Company".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!