Foto: DELFI

Tūrisma nozares atbalstam plānošanas periodā no 2015.gada līdz 2020.gadam Ekonomikas ministrija (EM) no Eiropas Savienības (ES) struktūrfondiem plāno piešķirt ap 20 miljoniem eiro, informē ministrijā.

Saskaņā ar EM plānu šis finansējums galvenokārt tiks virzīts tūrisma mārketinga atbalstam, nodrošinot finansējumu turpmākām Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) mārketinga aktivitātēm, kā arī Latvijas kā tūristu galamērķa nostiprināšanai ārvalstu tirgos - Vācijā, Somijā, ASV, Ķīnā, Anglijā, Krievijā, Igaunijā un Lietuvā.

Kā liecina Latvijas tūrisma pamatnostādnes līdz 2020.gadam, EM aktivitāšu mērķis ir ilgtspējīga Latvijas tūrisma attīstība, veicinot produktu konkurētspējas palielināšanos ārvalstu tirgos.

Īstenojot šo mērķi, plānots sasniegt ārvalstu vairākdienu ceļotāju skaita pieaugumu, vidējās noslodzes palielināšanos izmitināšanas mītnēs ārpus noslogotākās vasaras sezonas, kā arī ārvalstu vairākdienu ceļotāju kopējo izdevumu pieaugumu.

Kā galvenie stratēģiski atbalstāmie tūrisma veidi pamatnostādnēs norādīti darījumu un pasākumu tūrisms, veselības tūrisms, dabas tūrisms, kultūras un radošās industrijas tūrisms.

Pērn, salīdzinot ar 2013.gadu, par 6% sarucis Krievijas tūristu skaits Latvijā, liecina EM TAVA informācija par tūrisma nozares rādītājiem 2014.gadā.

Izvērtējot Krievijas ienākošo tūristu plūsmu pa mēnešiem, EM secina, ka Krievijas tūristu skaits samazinājies, jau sākot ar jūliju, un ir zemāks par 2013.gada rādītājiem. Taču rādītāji joprojām ir augstāki par 2012. vai 2011.gada datiem attiecībā uz Latvijas tūrisma mītnēs apkalpoto viesu skaitu no Krievijas.

Neskatoties uz Krievijas tūristu nakšņojumu skaita samazināšanos, kopējais numuru noslogojums viesnīcās un citās tūrisma mītnes 2014.gada desmit mēnešos ir bijis augstākais pēdējo četru gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!