Foto: LETA
Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) biedri ir neapmierināti ar apgrūtināto atļauju saņemšanu āra kafejnīcu izveidošanai Rīgā, tādēļ asociācijas pārstāvji šodien tiksies ar Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāvjiem, lai pārrunātu problēmas.

Kā pastāstīja LVRA izpilddirektore Santa Graikste, LVRA biedri norādījuši, ka būvvaldē iesniegtie dokumenti atļauju saņemšanai "iesprūst", tajā pašā laikā neviens nepaskaidro, kur konkrētajā gadījumā ir problēma, kādēļ tie netiek virzīti tālāk.

LVRA šodien plkst.15 tiksies ar būvvaldes pārstāvjiem, lai pārrunātu situāciju. Pēc tikšanās Graikste solīja sniegt plašāku informāciju.

Rīgas pilsētas būvvaldes sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Ilze Žūka aģentūrai LETA skaidroja, ka atļauju izsniegšana norit lēnāk, ņemot vērā jauno būvniecības likumu, kas paredz, ka smagnējākām āra kafejnīcu būvēm nepieciešams paskaidrojuma raksts vai būvprojekts. Tāpat būvvalde, ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, skrupulozāk vērtē arī citus iesniegtos āra kafejnīcu risinājumus, kas varētu paildzināt dokumentu izskatīšanas laiku.

Tajā pašā laikā viņa norādīja, ka dokumentu izskatīšana ir pagarināta tikai diviem iesniedzējiem, kuriem nepieciešams sniegt papildu informāciju vai labojumus. Septiņi pēc šādas informācijas saņemšanas iesniegumu atsaukuši paši. Tā kā dokumentu izskatīšanas termiņš ir viens mēnesis, lai saņemtu atļauju atvērt āra kafejnīcu no 1.aprīļa, kad sākas sezona, iesniegumu bija nepieciešams iesniegt līdz 1.martam, skaidroja Žūka.

Komentējot būvvaldei adresētos pārmetumus par to, ka tā nav savlaicīgi informējusi par jaunajiem noteikumiem āra kafejnīcu atļauju saņemšanā, Žūka norādīja, ka speciālistiem, kas izstrādā projektus, ir jābūt lietas kursā par izmaiņām likumdošanā.

Būvvalde informāciju par āra kafejnīcu atļauju saņemšanai nepieciešamajiem dokumentiem un parametriem publicējusi arī savā mājaslapā.

Kā vēstīts, 2014.gada oktobrī stājās spēkā jaunais būvniecības likums un tam pakārtotie Ministru kabineta noteikumi, kas būtiski maina līdzšinējo būvniecības kārtību, īpaši akcentējot būvdarbu organizēšanas procesu un iesaistīto pušu atbildību, vienlaikus samazinot birokrātisko procedūru skaitu.

Pavasara/vasaras sezona, kad drīkst izvietot āra kafejnīcas, sākas trešdien, 1.aprīlī, un turpinās līdz 31.oktobrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!