Foto: stock.xchng

Turpmāk uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) maksātājiem Valsts ieņēmumu dienests (VID) būs jāinformē par visiem darījumiem ar personām, kuras reģistrētas beznodokļu vai zemu nodokļu zonās, kā arī veic maksājumus nerezidentiem, ceturtdien lēma Saeima.

Galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi likumā "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" paredz, ka uzņēmējiem informācija par nerezidentam izmaksātajām summām, kā arī par ieturēto nodokli VID būs jāiesniedz saskaņā ar normatīvajiem aktiem, kas nosaka kārtību, kādā nodokļu maksātājs sniedz informāciju par nerezidentiem veiktajiem maksājumiem.

Paredzēts, ka informācija būs jāsniedz arī tad, ja no maksājuma UIN nav jāietur, piemēram, par izmaksātajām dividendēm, procentu maksājumiem vai maksājumiem par intelektuālo īpašumu, skaidroja Saeimas Preses dienestā.

Kārtību, kādā nodokļa maksātājs sniedz informāciju par nerezidentiem veiktajiem maksājumiem, kā arī par ieturēto nodokli no šīm summām, noteiks Ministru kabinets. Informācija VID būs jāiesniedz kopā ar uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarāciju.

Izmaiņas likumā rosinātas, lai pilnībā ieviestu direktīvas par administratīvo sadarbību nodokļu jomā prasības par automātisku informācijas apmaiņu par nerezidentu gūtajiem ienākumiem. Patlaban VID šāda informācija tiek sniegta daļēji, atzina Saeimā.

Saskaņā ar grozījumiem jaunā kārtība attieksies uz maksājumiem nerezidentiem, kas veikti sākot ar 2017. gada 1. janvāri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!