Foto: Shutterstock
Kāds uzņēmējs Ventspilī, kurš nodarbojas ar logu un durvju izgatavošanu, apsolījis piegādāt iedzīvotājiem preci, bet aizbēdzis ar visu naudu, otrdien vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

Kā vēsta TV3, logu un durvju izgatavotājs uz klientu telefona zvaniem neatbild, savukārt uzņēmuma adresē nav sastopams. Viņš pircējiem nav piegādājis preci, bet ar vairākiem tūkstošiem eiro pazudis un naudu neatdod.

"Likums parastus cilvēkus neaizsargā. Tā iznāk, ka mēs gribam dāvināt šo naudu šim cilvēkam," raidījumam teic apkrāptā ventspilniece Marija, kurai viņš solījis 20 darba dienās logus uzstādīt, bet vispirms prasījis avansu par durvīm. Tā nu viņš aizlaidies ar Marijas 200 eiro.

Taču, kā vēsta raidījums, tad Marija nav vienīgā apkrāptā persona. Uzņēmējs jau iepriekš esot apkrāpis pensionārus, kā arī citus pilsētas iedzīvotājus, kuri uzņēmējam samaksājuši prāvas naudas summas - sākot no dažiem desmitiem eiro līdz pat 700 eiro.

Cietušie uzrakstījuši iesniegumus, bet Ventspils policija atsakās ierosināt krimināllietu par šo gadījumu, vēsta "Bez Tabu". "Tas ir civiltiesisks strīds," raidījumam uzsver Ventspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšniece Ramona Vilkriste.

"Krāpniecība ir jāpierāda, ka tā ir izdarīta ar viltu. Ir jāpierāda, ka tā ir izdarīta ļaunprātīgi," raidījumam skaidro Vilkriste.

Venstpilnieki vērsušies arī Patērētāju tiesības un aizsardzības centrā (PATC). Kā raidījumam apstiprināja PATC pārstāve Sanita Gertmane, tad iesniegums par šo gadījumu ir saņemts no viena cilvēka.

Kā informē "Bez Tabu", cietušie iedzīvotāji lūgti par šo gadījumu vērsties tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!