Foto: Saeimas administrācija

Saeimas deputāts Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK) rosinājis grozīt likumu, lai ārzemnieks pēc nekustamā īpašuma Latvijā iegādāšanās no cita ārzemnieka nevarētu pretendēt uz termiņuzturēšanās atļauju.

Pašlaik likums ļauj ārzemniekiem pretendēt uz termiņuzturēšanās atļauju arī tādā gadījumā, ja nekustamais īpašums iegādāts no ārzemnieka, kas Latvijā uzturas ar derīgu uzturēšanās atļauju. Parādnieks rosina šo normu no likuma svītrot, lai ārzemnieki nevarētu ar īpašuma pārdošanu veicināt termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu citiem ārzemniekiem.

Politiķis arī vēlas noteikt vienu prasību attiecībā uz pārējiem potenciālajiem nekustamā īpašuma pārdevējiem. Likums īpašuma pārdošanu ļauj veikt juridiskām un fiziskām personām, tostarp Latvijas pilsoņiem, nepilsoņiem un Eiropas Savienības pilsoņiem. Parādnieks rosina normatīvajā aktā ierakstīt, ka pretendentam uz termiņuzturēšanās atļauju nekustamais īpašums būs jāiegādājas no personas, kurai attiecīgais īpašums ir piederējis ne mazāk kā vienu gadu.

Kā ziņots, grozījumiem Imigrācijas likumā iesniegti dažādi priekšlikumi, tostarp par nekustamā īpašuma vērtības samazināšanu, par kura iegādi var piešķirt termiņuzturēšanās atļauju Latvijā.

Saeima marta sākumā nolēma līdz 2.aprīlim pagarināt priekšlikumu iesniegšanas termiņu grozījumiem likumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!