Foto: DELFI
"Vācijas Tautsaimniecības balvu 2011" un 5000 eiro (3500 latu) naudas prēmiju šovakar saņēma tipogrāfija SIA "Veiters korporācija", biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameras Igaunijā, Latvijā, Lietuvā pārstāve Ilze Krokša.

Šogad balva tika pasniegta 13.gadu pēc kārtas, piedaloties Ārlietu ministrijas valsts sekretāram Andrim Teikmanim, un to pasniedza Vācijas vēstnieks Latvijā un balvas patrons Klauss Burkhards un Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameras Latvijā viceprezidents Rudolfs Kargess.

Balva šogad tika pasniegta uzņēmumam par sasniegumiem Vācijas un Latvijas ekonomisko attiecību attīstīšanā, akcentējot uzņēmuma atbildību par nākotni.

"Veiters korporācija" pārliecināja žūrijas komisiju ar atbildīgo attieksmi pret darbiniekiem un to motivēšanu. Tipogrāfija organizē darbinieku regulāru apmācību un tālākizglītības seminārus, veicinot pozitīvu darba vidi uzņēmumā. Turklāt uzņēmums atbalsta arī internātus un bērnunamus, dāvinot attīstošas grāmatas. Gada laikā tiek organizētas vidēji 250 interaktīvas ekskursijas uz tipogrāfijas cehu, stāstot skolēniem par garo ceļu, ko poligrāfijai ir nācies mērot, līdz top grāmata mūsdienu izpratnē.

"Veiters korporācija" katru gadu piedalās starptautiskajās izstādēs Vācijā un eksportē 10% no saražotās produkcijas uz Vāciju. Lai paaugstinātu uzņēmuma konkurētspēju, uzņēmums izmanto jaunākās vācu poligrāfijas tehnoloģijas, kā arī veic pārliecinošas un veiksmīgas mārketinga aktivitātes Vācijas tirgus apgūšanai. Pateicoties šīm aktivitātēm, pārdošanas apjomi Vācijas tirgū pēdējos gados ir pieauguši un stabili turpina savu izaugsmi.

Balvas ieguvējs saņēma naudas prēmiju 5000 eiro apmērā, kā arī bezmaksas dalību Vācijas un Baltijas Tirdzniecības kamerā Igaunijā, Latvijā, Lietuvā uz vienu gadu. Papildus tika dāvināts lidojums uz Vāciju, lai tiktos ar potenciālajiem vai esošajiem sadarbības partneriem, vai arī piedalītos starptautiskā izstādē.

Balvas mērķis ir veicināt Vācijas un Latvijas ekonomiskās attiecības. Balva ir Vācijas ekonomikas tiešs atzinības apliecinājums Latvijai. Tā ir pelnīta atzinība uzņēmumiem, kuri izstrādā eksporta preces vai veiksmīgi pielāgo esošo produktu/pakalpojumu Vācijas specifiskajām tirgus prasībām. Vienlaikus tas ir motivējoši tālākai Latvijas uzņēmumu sadarbībai ar vācu partneriem.

Konkursa dalībniekus vērtēja žūrijas komisija, kurā darbojās pārstāvji no Vācijas un Baltijas Tirdzniecības kameras, Vācijas vēstniecības Latvijā, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Vācijas valsts aģentūras "Germany Trade & Invest", Konrāda Adenauera fonda, kā arī sponsoru pārstāvji.

Kopumā šogad uz balvu pretendēja 34 uzņēmumi, bet žūrijas komisija izvēlējās sešus finālistus, kurus apmeklēja personīgi, lai iegūtu tiešu un objektīvu priekšstatu par uzņēmumu aktivitātēm. "Vācijas Tautsaimniecības balvas Latvijā 2011" finālā iekļuva "Veiters korporācija", SIA "ADN Castings Ltd.", SIA "Aviatest LNK", SIA "Ameri", SIA "Mooz!" un AS "Valmieras stikla šķiedra".

Jau ziņots, ka pērn "Vācijas Tautsaimniecības balvu 2010" un naudas prēmiju 5000 eiro (3500 latu) apmērā saņēma SIA "Madara Cosmetics" ("Madara"), biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kamera Igaunijā, Latvijā, Lietuvā pārstāve Ilze Krokša.

Pirmo reizi balva tika pasniegta 1997.gadā, un līdz šim balvas ieguvuši AS "Lauma", AS "Dati", SIA "Apgāds "Jāņa Sēta"", SIA "Elmi", AS "Jauda", SIA "Balts", AS "Latvijas Finieris", SIA "Baltrotors", AS "Preses nams", SIA "Pure Food", SIA "Latvia Tours", AS "Preiļu siers", SIA "Biosan", SIA "Varis Toys", AS "Valpro Corp.", SIA "Baltrotors", SIA "Mazā Jugla Hidro", SIA "Studija Naturals", Valsts Priekuļu lauksaimniecības tehnikums, SIA "Dīlers", SIA "Arhitektūrinženieru kompānija "Arhis"", SIA "Unda", SIA "Jāņa Rozes apgāds" un SIA "Madara Cosmetics".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!