Foto: LETA
Valdība par jaundibināmā gāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS ''Conexus Baltic Grid'' akciju iespējamo iegādi varētu lemt tuvākajās nedēļās.

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) pastāstīja, ka tas ir nedēļas vai divu jautājums. Patlaban Ekonomikas ministrija darbu ir pabeigusi. Informācija nosūtīta saskaņošanai citām ministrijām, un arī šim procesam vajadzētu tuvoties beigām.

''Tiklīdz tas būs uz galda premjeram, viņš varēs lemt, kad skatīsim šo jautājumu valdības sēdē,'' piebilda ekonomikas ministrs.

Jau vēstīts, ka konsultants "Deloitte Latvia" Ekonomikas ministrijas uzdevumā izvērtēja trīs iespējamos scenārijus saistībā ar "Conexus Baltic Grid" akcijām - valstij akcijas neiegādāties, iegūt mazākuma akcionāra statusu vai iegūt kontrolpaketi.

Ekonomikas ministrijas pārstāvji iepriekš izvairīgi komentēja, kas konkrēti tiks piedāvāts valdībai. Ašeradens vien norādīja, ka tiks piedāvāts risinājums, ''lai veidotu vienotu Baltijas gāzes tirgu''. Taujāts, vai tas nozīmē, ka tiks piedāvāts iegādāties ''Conexus Baltic Grid'' akcijas arī pārējām Baltijas valstīm, ministrs no komentāriem atturējās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!