Foto: AFP/Scanpix

Māra Kučinska (ZZS) Ministru kabinets līdz 2018. gada beigām vēlas panākt desmit radošo industriju uzņēmumu izveidi, liecina valdības rīcības plāns.

Uzsākot radošo industriju inkubatora darbību Rīgā un nodibinot jaunus uzņēmumus, līdz 2018. gada beigām tajos paredzētas darba vietas 20 cilvēkiem. Attīstot radošās industrijas, līdz 2023. gada beigām plānota jau 40 jaunu uzņēmumu attīstība nozarē, kuros varētu strādāt 80 darbinieki.

Kultūras ekonomiskā potenciāla komercializēšana ir viens no Kučinska valdības prioritārajiem rīcības virzieniem tautsaimniecības attīstībai. Veicinot kultūras un uzņēmējdarbības sintēzi, paredzēta radošo industriju klastera izveide Tabakas fabrikā, kā arī radošo industriju eksportspējas stiprināšanas pasākumi un atbalsta programmas.

Kā ziņots, ministri 26. aprīlī apstiprināja valdības rīcības plānu, kas nosaka visu ministriju, Valsts kancelejas, Sabiedrības integrācijas fonda, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja un Pārresoru koordinācijas centra veicamos pasākumus un to izpildes termiņus, lai īstenotu Kučinska valdības noteiktos uzdevumus, kā arī identificētos prioritāros rīcības virzienus tautsaimniecības attīstībai.

Atbilstoši valdības deklarācijai Kučinska Ministru kabineta prioritātes ir tautsaimniecības attīstība, valsts drošība un nacionālā identitāte, demogrāfiskās situācijas uzlabošana, ģimenes dzīves kvalitāte un sociālais nodrošinājums, reformas izglītībā un zinātnē, kā arī veselības aprūpē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!