Foto: F64
Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs (VAMOIC) par 2,366 miljoniem eiro iegādājies jūras novērošanas sistēmas programmatūru, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Izsludinātajā iepirkumā saņemti divi pieteikumi; par uzvarētāju atzīts saimnieciski visizdevīgākais piedāvājums, kas izvērtēts saskaņā ar konkrētiem kritērijiem - tehnisko piedāvājumu, finanšu piedāvājumu un preces demonstrāciju. Iepirkuma uzvarētājs ir Somijas uzņēmums "Navielektro Ky", kopējā līguma summa ir 2,366 miljoni eiro.

"Pilnveidojot un uzlabojot Jūras spēku Flotiles esošās spējas izpildīt likumos noteiktos uzdevumus, proti, veikt nepārtrauktu Latvijas Republikas teritoriālās jūras un ekskluzīvās ekonomiskās zonas novērošanu un kontroli, tiek realizēts Jūras novērošanas programmatūras iepirkums," skaidroja Aizsardzības ministrijā.

Modernizējot Jūras novērošanas sistēmas programmatūru atbilstoši jaunākajām tehnoloģijām šajā jomā, kā arī ņemot vērā jaunākos drošības izaicinājumus, tiks uzlabotas spējas kontrolēt un identificēt peldlīdzekļus Latvijas piekrastē un Rīgas jūras līcī.

Līdz ar modernizāciju iecerēts integrēt vairākas ar kuģošanas drošību saistītas informācijas sistēmas, kas uzlabos aktuālās informācijas apmaiņas iespējas ar citām kompetentām valsts institūcijām. Tā ļaus paaugstināt ne tikai valsts aizsardzības spējas, bet arī nodrošinās atbalstu meklēšanas un glābšanas darbos jūrā Latvijas atbildības zonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!