Foto: LETA

Sākot jau ar šo piektdienu, 29.janvāri, lielākajos "Rimi" veikalos būs pieejami pirmie šogad Latvijā audzētie garie gurķi, kas izaudzēti SIA "Mārupes siltumnīcas", informē SIA "Rimi Latvia" pārstāve Inga Bite.

Viņa norāda, ka šogad garie gurķi "Rimi" veikalos ir nonākuši agrāk nekā pērn. "Parasti pirmā raža veikalu plauktos nonāk tikai marta sākumā, bet šogad, pateicoties jaunajām un modernajām siltumnīcām, dārzeņu audzētājas "Mārupes siltumnīcas" pirmie pašmāju gurķi "Rimi" lielākajos veikalos nonākuši mēnesi agrāk nekā pērn."

Tāpat, sākot ar šo piektdienu, lielākajos "Rimi" veikalos nonāks SIA "Getliņi Eko" un Mežvidu siltumnīcās audzētie tomāti. Sākotnēji tie būs pieejami lielākajos "Rimi" veikalos, savukārt nākamās nedēļas laikā nonāks arī pārējo veikalu plauktos, atzīmē Bite.

Kā ziņots, "Rimi Latvia" 2014.gadā gandrīz dubultoja peļņu, sasniedzot 23,64 miljonus eiro, bet apgrozījums pieaudzis līdz 740,96 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. "Rimi Latvia" peļņa 2013.gadā bija 12,18 miljoni eiro, bet apgrozījums - 672,33 miljoni eiro.

Patlaban "Rimi Latvia" tīklā ir 117 trīs formātu veikali: 30 "Rimi" hipermārketi, 42 "Rimi" lielveikali un 45 zemo cenu veikali "Supernetto". "Rimi" un "Supernetto" veikali darbojas 27 Latvijas pilsētās.

"Rimi Latvia" darbību sāka 1996.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 14 719 466 eiro. "Rimi Latvia" ir Zviedrijas mazumtirgotāja "ICA AB" meitasuzņēmums Latvijā.

SIA "Mārupes siltumnīcas" mātesuzņēmuma SIA "Sabiedrība Mārupe" vēsture sākusies 1948.gadā, kad tika dibināts kolhozs "Mārupe". Savu pašreizējo nosaukumu uzņēmums ieguva 2004.gadā. SIA "Mārupes siltumnīcas" darbības veids ir segto platību dārzeņu ražošana. Dārzeņu produkcija tiek realizēta kooperatīvajai sabiedrībai "Baltijas dārzeņi". Sezonā uzņēmums iegūst un realizē aptuveni 4700 tonnas gurķu un tomātu, savukārt kopējā zemstikla platība ir 9,6 hektāri, no kuriem sešos hektāros aug gurķi un 3,6 hektāros - tomāti.

"Firmas.lv" datubāze rāda, ka uzņēmums "Mārupes siltumnīcas" 2014.gadā strādāja ar 8,1 miljona eiro apgrozījumu un 533 968 eiro peļņu. Savukārt uzņēmums "Sabiedrība Mārupe" 2014.gadā strādāja ar 5,95 miljonu eiro apgrozījumu un 166 666 eiro peļņu. Uzņēmuma "Sabiedrība Mārupe" īpašnieki ir virkne privātpersonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!