Foto: PantherMedia/Scanpix

Ventspils daudzfunkcionālā inovāciju centra metu konkursā otrdien par uzvarētāju atzīts mets "Kāpa", pavēstīja Ventspils pilsētas domes Mārketinga nodaļas projektu vadītāja iedzīvotāju mārketinga jautājumos Sofija Galindoma.

Viņa norādīja, ka aizvadītajā nedēļā noslēdzās atkārtoti izsludinātais metu konkurss "Daudzfunkcionālā inovāciju centra jaunbūve, revitalizējot degradēto teritoriju Rūpniecības ielā 2, Ventspilī". Konkursam iesniegtos 15 metus otrdien vērtēja speciāli izveidota žūrijas komisija.

Darbi tika vērtēti, žūrijai nezinot to autorus, un par uzvarētāju atzīts iesniegtais mets ar nosaukumu "Kāpa". Labāko darbu autori tiks atklāti 1.jūlijā.

Ventspils pilsētas domes pārstāve informēja, ka žūrijas komisiju pārstāvēja 16 dalībnieki - pašvaldības vadība, pilsētas arhitekti, arhitektūras un pilsētbūvniecības speciālisti un citi eksperti, tostarp trīs ārvalstu eksperti.

Konkursa ietvaros paredzēts izbūvēt jaunbūves ēku Ventspilī, Rūpniecības ielā 2, ar kopējo platību 6050 kvadrātmetri, plānojot tajā izveidot Inovāciju centru ar nomas telpām jauno uzņēmēju atbalstam un piesaistei, jaunu darba vietu radīšanai, kā arī Interešu izglītības centru jeb Zinātnes centru.

Galindoma piebilda, ka būvniecībai plānots piesaistīt Eiropas Savienības fondu finansējumu programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi" mērķa "Teritoriju revitalizācija, reģenerējot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldību integrētajām attīstības programmām" ietvaros.

Projekta izstrāde paredzēta no 2016. līdz 2017.gadam, bet būvniecība plānota no 2017. līdz 2019./2020.gadam.

Jau ziņots, ka iepriekšējais metu konkurss noslēdzās bez uzvarētāja, jo neviena no iepriekš iesniegtajām astoņām idejām neatbilda žūrijas komisijas iecerei par arhitektoniski izteiksmīgu un funkcionālu ēku, kas piesaistītu tūristus, uzņēmējus, skolēnus, jauniešus, ģimenes un citus interesentus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!