Foto: LETA
Parlamenta un Saeimas autobāzes darbinieku veselības apdrošināšanu nākamajiem trīs gadiem plānots iegādāties no uzņēmuma "Ergo Life Insurance" Latvijas filiāles par 384 048 eiro, liecina informācija parlamenta mājaslapā.

Iepirkuma paredzamā līgumcena bez pievienotās vērtības nodokļa vienam gadam ir 128 052 eiro. Plānots, ka vienai personai no valsts budžets varētu tikt segtas apdrošināšanas izmaksas 213,43 eiro apmērā.

Līgumu plānots slēgt uz trim gadiem, tāpēc kopējā līgumcena ir 384 048 eiro.

Iegādāties veselības apdrošināšanu deputātiem nav paredzēts.

Kā ziņots, Saeimas Prezidijs septembrī apstiprināja deputātu veselības un nelaimes gadījumu apdrošināšanas noteikumus, kas paredz deputātiem nodrošināt iespēju apdrošināt veselību par saviem līdzekļiem.

Saskaņā ar noteikumiem Saeimas darbiniekiem veselība tiks apdrošināta, ņemot vērā šim nolūkam piešķirto valsts budžeta līdzekļu apmēru.

Saeimas darbinieka veselības apdrošināšanas polises cena, kuru maksā no Saeimas budžetā šim mērķim paredzētiem līdzekļiem, nedrīkstēs pārsniegt normatīvajos aktos noteikto apmēru.

Ja darbinieki vēlēsies izmantot dārgāku polisi, viņiem būs jāpiemaksā cenas un normatīvajos aktos noteikto izmaksu apmēra starpība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!