Foto: LETA

Tie, kas pašreizējo situāciju mēģina dēvēt par "šprotu karu", sevi parāda kā īsti provokatori, šodien pēc tikšanās ar Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētāju Augustu Brigmani žurnālistiem sacīja Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Kā ziņots, Krievijas atbildīgais dienests iepriekš paziņojis par paaugstinātu benzopirēna līmeni Latvijas uzņēmuma "Rānda" ražotajās šprotēs.

Minētais jautājums tika skarts sarunas laikā, un Vešņakovs mediju pārstāvjiem uzsvēra, ka nekāda "šprotu kara" nav un nebūs. To, ka šprotēs bija pārkāpts noteiktais benzopirēna līmenis esot apstiprinājuši gan Latvijas, gan Krievijas atbildīgie dienesti, norādīja vēstnieks.

Brigmanis žurnālistiem norādīja, ka šprotu jautājumā Vešņakovam paredzēta tikšanās ar zemkopības ministru Jāni Dūklavu (ZZS). Ņemot vērā, ka tas ir uzņēmējiem nozīmīgs jautājums, jāsaprot, vai konkrētajai rīcībai ir kāds zemteksts vai arī runa ir par saimnieciskām lietām. Problēma neesot tik liela, salīdzinot ar sacelto ažiotāžu, skaidroja frakcijas priekšsēdētājs.

Sarunas laikā ar vēstnieku Brigmanis norādījis, ka Latvija vēlas, lai tās prezidentūras laikā Eiropas Savienības Padomē 2015.gada pirmajā pusē attiecībās ar Krieviju nebūtu jāpiedzīvo kādi "pārsteigumi", kā, piemēram, Lietuvai tās prezidentūrā.

Kā ziņots, Krievijas federālais veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests "Rosseļhoznadzor" 13.janvārī paziņoja, ka Latvijas uzņēmumā "Rānda" ražotajās šprotēs esot konstatēts paaugstināts benzopirēna līmenis.

Savukārt 14.janvārī izskanēja informācija, ka Krievijas patērētāju aizsardzības dienests "Rospotrebnadzor" apturējis Latvijas uzņēmuma "Kolumbija" šprotu partijas tirdzniecību. No tirdzniecības izņemti 24 000 šprotu kārbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!