Valstij bija izdevīgi iegādāties Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ēku Talejas ielā, otrdien laikrakstā "Dienas Bizness" publicētā intervijā saka kādreizējais Rīgas mērs Gundars Bojārs, kura vadītais uzņēmums savulaik ieguva tiesības kopā ar valsti veidot kapitālsabiedrību ēkas būvniecībai.

Pēc viņa teiktā, investori darījumā neesot neko nopelnījuši. "No ieguldītajiem, ja nemaldos, 65 miljoniem, kas bija ieguldītais pašu kapitāls, ieņēmumi ir tikai no Valsts ieņēmumu dienesta ēkas pārdošanas. Un to nevar nosaukt par kaut kādu milzīgo investoru peļņu, jo nav tās," klāsta Bojārs.

Bojārs skaidro, ka VID ēkas projekts noteikti ir "viens no labākajiem projektiem Latvijā", jo izdevies samazināt tā cenu, salīdzinot ar sākotnēji plānoto.

Tāpat viņš pauž neizpratni par ažiotāžu saistībā ar to, ka valsts iegādājās VID ēku. Saskaņā ar Bojāra teikto projektam bijuši citi pircēji – gan no Krievijas, gan ASV.

"Šajā gadījumā valsts "Valsts nekustamo īpašumu" personā parēķināja, un, manuprāt, pieņēma pareizu lēmumu. Valstij šī iegāde bija izdevīga," norāda Bojārs.

Jau vēstīts, ka VNĪ pagājušā gada 30. decembrī kļuvusi par SIA "Biroju centrs Ezerparks" 100% kapitāldaļu īpašnieci.

VNĪ iepriekš norādīja, ka, kļūstot par VID ēkas Talejas ielā īpašnieku,VNĪ raduši iespēju samazināt nomas maksājumus par gandrīz 34 miljoniem eiro.

Jāņem vērā gan tas, ka valsts tagad ieguvusi arī 53 miljonu eiro kredītu.

"Mežaparks SPV" 100% kapitāldaļas pieder Lielbritānijas uzņēmumam "New Europe Real Estate Ltd", bet "Mežaparks SPV" valdes priekšsēdētājs līdz 2013. gada septembrim bija bijušais Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs.

VID administratīvais komplekss Talejas ielā ekspluatācijā tika nodots 2014. gada aprīlī. Ēkas būvniecība izmaksāja 54,1 miljonu eiro, taču noma mēnesī izmaksāja ap 637,1 tūkstoti eiro, kas gadā veido 7,65 miljonus eiro.

Nomas līgums tika slēgts uz 30 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!