Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienests (VID) iepirkumā meklē valstij piekritīgās tabakas iznīcināšanas pakalpojumu sniedzēju Rīgā, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Pretendenti savus piedāvājumus var iesniegt līdz 19.maijam.

Valstij piekritīgās tabakas un tabakas izstrādājumu iznīcināšanas pakalpojumus paredzēts sniegt trīs gadus.

Paredzamā līgumcena ir 36 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Komisija par uzvarētāju atzīs to pretendentu, kura kvalifikācija būs atbilstoša iepirkuma prasībām un kurš piedāvās viszemāko cenu.

Pretendentam jānodrošina tabakas izstrādājumu iznīcināšana, sadedzinot tos putekļveida kurināmās kurtuvēs vai katlumājās, kurās par kurināmo izmanto cieto kurināmo un kuras aprīkotas ar dūmgāzu cieto daļiņu uztveršanas iekārtām.

Pretendenta putekļveida kurināmā kurtuves kapacitātei ir jābūt piemērotai tā, lai nepieciešamības gadījumā nodrošinātu ne mazāk kā 500 000 gabalu vai 100 kilogramu tabakas un/vai tabakas izstrādājumu iznīcināšanu astoņās stundās, ietverot visu laiku, kāds nepieciešams pakalpojuma izpildē.

Pakalpojuma izpildes termiņā jāieskaita tādi procesi kā visas mantas iekraušana tās atrašanās vietā un tās izkraušana iznīcināšanas vietā, pats iznīcināšanas process, kā arī atkritumu utilizācija.

Ja iznīcināmās mantas kopējais apjoms ir tāds, kuru nevar iznīcināt vienas darba dienas laikā, pretendentam ir jānodrošina iespēja nodrošināt mantas glabāšanu diennakts apsargājamā noliktavā, atsevišķi no jebkuras citas mantas, kā arī jānodrošina iespēja, ka nepiederošas personas nepiekļūs mantai. Mantas iznīcināšanu pretendents nedrīkst veikt vairākās putekļveida kurināmā kurtuvēs vai katlumājās vienlaicīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!