Foto: LETA
Valsts ieņēmumu dienests (VID) veicis plašus pārbaudes ziedu tirdzniecības vietās; inspektori konstatējuši pārkāpumus 46 no 49 pārbaudītajām vietām, portālu "Delfi" informē VID Sabiedrisko attiecību daļa.

Nodokļu inspektori, veicot tematiskās pārbaudes ziedu tirdzniecības vietās Rīgā un vairākās citās Latvijas pilsētās, konstatēja, ka visbiežāk netiek reģistrēti ieņēmumi, netiek izsniegti darījumu apliecinoši dokumenti un netiek ievērota preču uzskaites, preču pavadzīmju un pavaddokumentu aprites kārtība.

VID veicis pārbaudes gan ziedu vairumtirdzniecības, gan mazumtirdzniecības vietās Rīgā, Jelgavā, Valmierā, Madonā, Daugavpilī un Liepājā, lai pārbaudītu, vai tirdzniecībā esošajiem ziediem ir izcelsmes dokumenti, vai ieņēmumi no ziedu tirdzniecības tiek reģistrēti un tiek izsniegti samaksu apliecinoši dokumenti. Tāpat tika pievērsa uzmanība tam, vai ar nodarbinātajiem ir noslēgtas darba tiesiskās attiecības.

Kopumā pārbaudēs tika konstatēts, ka 46 no 49 pārbaudītajiem nodokļu maksātājiem neievēro tirdzniecības noteikumus. Tematisko pārbaužu laikā VID inspektori visbiežāk konstatēja, ka netiek ievēroti elektronisko kases aparātu lietošanas noteikumi (29 gadījumos), netiek reģistrēti ienākumi un netiek izsniegti darījumu apliecinoši dokumenti (13 gadījumos) un netiek ievērota preču uzskaites, preču pavadzīmju un pavaddokumentu aprites kārtība (120 gadījumos).

Trijos gadījumos ziedu tirdzniecības vietā netika uzrādīts darba līgums ar nodarbinātajām personām, kā arī nebija iesniegtas ziņas VID par nodarbinātajām personām.

Par konstatētajiem pārkāpumiem ir uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!