Foto: LETA

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) līdzšinējo sadarbību ar Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektori Ilzi Cīruli kopš viņas stāšanās amatā pirms gada vērtē pozitīvi, sacīja LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

"Sadarbību ar VID ģenerāldirektori Ilzi Cīruli vērtējam pozitīvi, jo iestādē gada laikā notikušas ievērojamas pārmaiņas, sagatavojot jaunu darbības stratēģiju, pārkārtojot struktūru un risinot citus nozīmīgus jautājumus," sacīja Endziņš.

Viņš piebilda, ka LTRK vasarā noslēdza arī sadarbības līgumu ar VID, kas paredz regulāras tikšanās, lai meklētu risinājumus dažādām problēmām. "Tas ir būtiski mūsu biedriem, jo gadās situācijas, kad abas puses nav sapratušās, tādēļ sava veida pārrunu jeb mediācijas process ir ļoti būtisks, lai nevis "mētātos apvainojumiem", bet gan nonāktu pie kopsaucēja. Daudz strādāts arī pie regulējumu un likumu piemērojamības jautājumiem, rīkoti kopīgi semināri un apmācības, kā arī priecājamies, ka iestāde nopietni strādā pie principa "Konsultē vispirms" ieviešanas," uzsvēra Endziņš.

Vienlaikus LTRK valdes priekšsēdētājs pauda bažas par to, kāda būs uzņēmēju sadarbības ar VID nākamgad, ņemot vērā nodokļu reformas izmaiņas. "Diemžēl jāsaka, ka neveiksmīgās nodokļu reformas rezultāta dēļ, nākamais gads ne VID, ne arī Ilzes Cīrules darbā noteikti nebūs vieglākais, jo darba apjoms paredzams, ka pieaugs, kur gan uzņēmējiem, gan arī iestādes darbiniekiem būs jāsaskaras ar pietiekami daudz pārpratumiem, reformas piemērošanas jautājumu risināšanas, kā arī citām problēmām," teica Endziņš, paužot cerību, ka viss izdosies un uzņēmēju sadarbība ar VID būs sekmīga arī turpmāk.

Kā ziņots, valdība pērn 8.novembrī ar ministru veiksmes novēlējumiem VID ģenerāldirektora amatā apstiprināja Cīruli, kura VID ģenerāldirektores amatā stājās 2016.gada 14.novembrī.

LTRK ir politiski neitrāla uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. LTRK pārstāv savu biedru - uzņēmēju intereses valsts un pašvaldību institūcijās, cīnoties par labāku biznesa vidi, kā sniedz praktisku atbalstu saviem biedriem, palīdzot celt uzņēmumu konkurētspēju, kā arī atrast jaunus sadarbības partnerus Latvijā un ārvalstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!