Šā gada pirmie trīs mēneši viesnīcu sfērā nav bijuši ļoti pozitīvi, atzina Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) prezidents Jānis Vālodze.

"Jaunais gads, kas bijis izsenis populārs krievu tūristu vidū, ne tuvu nebija tāds, kā iepriekšējos gadus," sacīja Vālodze, piebilstot, ka Jaunā gada naktī krievu tūristu skaits bijis par 30% zemāks nekā pērn, turklāt atlikušajās brīvdienās tūristu skaits turpinājis sarukt vēl vairāk.

Pēc Vālodzes teiktā, janvāris un februāris bijis ļoti neaktīvs pieprasījuma ziņā. "Arī no [Latvijas] prezidentūras Eiropas Savienības Padomē pasākumiem gaidītais tūristu pieplūdums bija neliels. Kaut ko jau tie pasākumi deva, bet tā, ka to visa industrija justu, tā noteikti nebija," teica Vālodze.

Viņš atzina, ka arī cenas par pakalpojumiem ir ļoti zemas. "Cenas ir drausmīgas. Mēs īstenībā dāvinām tūristiem naudu, kas nav labi. (..) Tālāk jau nav kur [pazemināt]," klāstīja Vālodze.

Vienlaikus viņš prognozēja, ka otrais ceturksnis varētu būt labāks. "Vēl ir cerība uz trijiem nākamajiem mēnešiem. Saistībā ar prezidentūru izskatās, ka būs vairāk nopietnu pasākumu un viss varētu kļūt tāds drusku dzīvelīgāks," klāstīja Vālodze.

Latvija ir prezidējošā valsts Eiropas Savienības Padomē šā gada pirmajā pusē.

LVRA ir dibināta 1993.gadā un apvieno naktsmītnes un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumus profesionālai sadarbībai. Asociācijā ir vairāk nekā 200 biedru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!