Foto: F64
Pagaidām nevienam uzņēmējam nav intereses Skrundas militārajā pilsētiņā realizēt kādu biznesa ieceri, informēja Skrundas novada domes priekšsēdētāja Nellija Kleinberga.

Oktobra otrajā pusē militārās pilsētiņas īpašnieka SIA "Iniciatīva Europa" valdes loceklis Vadims Hļebņikovs telefoniski sazinājies ar Skrundas pašvaldību un atzinis, ka īpašniekam neesot nekādu plānu, kā izmantot šo īpašumu. Hļebņikovs aicinājis pašvaldību uzņemties starpnieka lomu, meklējot kādu uzņēmēju, kuru varētu interesēt attīstīt šajā teritorijā kādu biznesa ieceri.

Ja šāds interesents atrastos, militārā pilsētiņa viņam, visticamāk, tiktu iznomāta, taču uz jautājumu, vai īpašnieks būtu gatavs šo īpašumu arī pārdot, pašvaldība saņēmusi atbildi, ka īpašnieks ir gatavs sarunām un var uzklausīt jebkādus piedāvājumus. "Taču pagaidām nevienam šādas intereses nav," atzina Kleinberga.

Lai gan vietējie iedzīvotāji bija cerējuši, ka teritorijā tiks attīstīts militārais tūrisms un vismaz dažiem cilvēkiem atradīsies darbs, divu gadu laikā pilsētiņā nekas nav darīts.

Pēc LNT raidījuma "Top 10" neoficiālas informācijas, īpašnieki bija cerējuši, ka objektā spēs savākt tik daudz krāsainā metāla, kas ļautu ne vien atgūt investīcijas, bet arī labi nopelnīt, bet realitāte izrādījusies skaudrāka, - teritorijā vairs nekas vērtīgs nav atlicis.

Pašvaldības vadītājai militārās pilsētiņas īpašnieks gan neko tādu neesot paudis. "Mums pateica tikai tik daudz, ka viņiem ir bijis plāns militārajā pilsētiņā realizēt kādu sociālas nozīmes projektu, taču tas neesot atbalstīts," informēja Kleinberga. Neko sīkāk par šo nerealizēto ieceri īpašnieks pašvaldībai neesot stāstījis.

Bijušo militāro pilsētiņu Skrundas novadā Privatizācijas aģentūra pārdeva izsolē 2010.gadā. Pirmajā mēģinājumā kāds Krievijā reģistrēts uzņēmums to nosolīja par pusotru miljonu latu, taču vēlāk no darījuma atteicās. Otrajā piegājienā "Iniciatīva Europa" piedāvāja 170 000 latu, kurus ļauts nomaksāt 10 gadu laikā.

Hļebņikovs ir saistīts ar firmu "Iniciatīva" Samārā, Krievijā. Šī firma specializējusies lauksaimniecības zemes pārdošanā, un Hļebņikovs tajā vada investīciju projektus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!