Foto: AFP/Scanpix
VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) ceturtdien nav izdevies pārdot izsolē zemesgabalu ar septiņām ēkām Krišjāņa Barona ielā 54/58 un sporta kompleksu ar zemi Sporta ielā 13/15 Rīgā, sacīja VNĪ pārstāve Ieva Lapsa.

Abas izsoles nenotika, jo uz tām nebija pieteicies neviens pretendents.

Šodien bija paredzēts izsolīt zemesgabalu un septiņas ēkas Rīgas centrā par 1 992 020,53 eiro.

Bija plānots izsolīt nekustamo īpašumu Krišjāņa Barona ielā 54/58. Īpašumu veido zemesgabals 4433 kvadrātmetru platībā un tajā esošas septiņas būves platībā no 9,2 līdz 409,2 kvadrātmetriem.

Zemesgabals patlaban tiek izmantots kā autostāvvieta, būvēs atrodas garāžas, darbnīcas u.tml.

Martā jau bija paredzēta šī zemesgabala izsole, taču tā nenotika, jo vienīgais pretendents, kurš uz izsoli bija pieteicies, uz izsoli neieradās. Arī martā zemesgabala izsoles sākumcena bija 1 992 020,53 eiro.

Tāpat šodien bija paredzēts izsolīt sporta kompleksu ar zemi Rīgā, Sporta ielā 13/15. Izsoles sākumcena bija 1 213 000 eiro.

Nekustamais īpašums Sporta ielā 13/15 atrodas Rīgas vēsturiskā centra aizsardzības zonā, blakus "Arēnai Rīga". Būves fasāde vērsta pret Skanstes ielu. Objekts sastāv no zemesgabala ar kopējo platību 5995 kvadrātmetri un ēkas ar platību 1932,1 kvadrātmetrs.

Nekustamais īpašums nav apgrūtināts ar spēkā esošiem nomas līgumiem un atrodas jauktas apbūves teritorijā. Izvērtējot šī perspektīvā nekustamā īpašuma daudzfunkcionālās apbūves iespējas, secināts, ka var veikt ēkas demontāžu vai pārbūvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!