Foto: DELFI

Ne Pārtikas veterinārajam dienestam (PVD), ne Valsts ieņēmumu dienestam (VID) nav tik plaša pilnvaru pakete, lai varētu veikt operatīvās darbības un cīnīties ar Rīgas Centrāltirgus struktūru, tā Latvijas Televīzijas raidījumā "Tieša runa" pauda biedrības "Zemnieku saeima" valdes priekšsēdētāja vietnieks Juris Cīrulis.

Savukārt bijusī VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone uzsvēra, ka gan VID, gan PVD tirgū cīnās ar sekām. Viņa pauda pārliecību, ka Centrāltirgū notiekošais ir organizētā noziedzība, kuras apkarošanā jāiesaistās Ekonomikas policijai.

Pētersone kā vienu no iespējamiem risinājumiem minēja vienotas datu bāzes izveidi, kurā Centrāltirgus VID sniegtu informāciju par tirgotājiem.

Jau ziņots, ka pircēju krāpšana Rīgas Centrāltirgū arvien nav izskausta – izmantojot Latvijas zemnieku saimniecību izkārtnes un uzdodot to par Latvijā audzētu produkciju, tiek pārdotas gan poļu zemenes, gan avenes, gan tomāti. Par spīti tam, ka PVD un VID Centrāltirgū regulāri veic reidus, lielākie tirgotāji visbiežāk paliek neskarti, jo informācija par kontrolēm tiek savlaicīgi nopludināta, vēstīja LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens".

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs norādīja, ka šī problēma "ir zināma jau gadiem", taču jācīnās esot ar problēmas sakni, nevis tirgotāju. Viņš norādīja, ka būtu nepieciešams veikt Ministru kabineta noteikumu grozījumus, paredzot, ka tirgum turpmāk obligāti jāpieprasa un jāpārbauda informācija par tirgotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!