Foto: LETA

Valdība otrdien apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) sagatavoto Attīstības sadarbības plānu 2018.gadam, kas paredz 463 813 eiro piešķirt divpusējās sadarbības īstenošanai, informēja ĀM.

Vairāk nekā puse no šiem līdzekļiem tiks izmantota granta projektu konkursa attīstības sadarbības projektu rīkošanai Eiropas Savienības (ES) Austrumu partnerības un Centrālāzijas valstīs, kā arī līdzfinansējuma konkursam pilsoniskās sabiedrības organizāciju projektiem.

Balstoties uz partnervalstu izteiktajām vajadzībām un Latvijas ekspertīzi, šogad paredzēts turpināt arī ilgtermiņa stratēģiskos attīstības sadarbības projektus, kā arī atbalstīt projektus, kuru īstenošanai ir piesaistīts citu donoru līdzfinansējums. Piemēram, tiks īstenots projekts Ukrainā lauksaimniecības attīstības jomā, līdzfinansējumu piesaistot no ASV atbalsta programmas jaunajiem donoriem.

Turpināsies Latvijas ekspertīzes nodošana, līdzdarbojoties citu donoru projektos, tostarp, ANO Attīstības programmas aktivitātēs. Tāpat jau piekto gadu tiks īstenota apmācību programma ES kaimiņpolitikas valstu, Centrālāzijas un Rietumbalkānu valstu pārstāvjiem. Īstenojot plānu, tiks nodrošināta arī Ukrainas pārstāvju dalība pavasara skolā "ES semestris Rīgā", savukārt kopā ar Zviedriju tiks stiprinātas Gruzijas, Moldovas un Ukrainas augstāko revīzijas iestāžu spējas. Tāpat tiks atbalstīta ES-Centrālāzijas sadarbība izglītības jomā, tostarp, Izglītības platformas projekta īstenošana.

Lai veicinātu sabiedrības izpratni par attīstības sadarbības mērķiem un politiku, tiks atbalstīti sabiedrības informēšanas pasākumi un Latvijas attīstības sadarbības projektu īstenotāju spēju stiprināšanas semināri. 2018. gadā tiks turpināts tiešfinansējums pilsoniskās sabiedrības organizācijām Latvijas interešu pārstāvībai Eiropas Savienības pilsoniskās sabiedrības organizāciju platformās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!