Foto: Shutterstock

Televīzijas kanālu "Re:TV" un "Rīga TV24" piedāvājumi uzvarējuši bezmaksas virszemes apraides konkursos, portālu "Delfi" informēja Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP).

Konkursā par reģionālās tematikas raidījumu veidošanu no nākamā gada līdz 2019. gadam uzvarēja SIA "Vidzemes televīzija" programma "Re:TV".

Televīzija sabiedriskā pasūtījuma ietvaros nākamgad veidos trīs raidījumus: "Latvijas stāsti. Personības", "100 recepšu Latvijas simtgadei" un "Nedēļa Latvijā" (24 raidījumi).

Konkursā par informatīvi dokumentālās tematikas raidījumu veidošanu no nākamā gada līdz 2019. gadam uzvarēja AS "TV Latvija" programma "RīgaTV 24".

Televīzija nākamgad veidos četrus raidījumus: "Globuss", "Preses klubs", dokumentālo filmu ciklu "Kas te tik laikmetīgs?", kā arī raidījumu "Patriotiskā nedēļa".

Līgums ar konkursa uzvarētājiem tiks pārskatīts katru gadu, ņemot vērā sabiedriskā pasūtījuma izpildes rezultātus.

Katra konkursa finansējums nākamajam gadam ir 348 603 eiro.

Saskaņā ar konkursu nolikumu pretendentiem apraide ir jāveic galvenokārt valsts valodā, kā arī vismaz 51% no raidlaika ir jābūt Eiropas Savienībā, tai skaitā Latvijā, veidotām programmām,

Kā portālam "Delfi" skaidroja NEPLP, "konkurss izsludināts, lai Latvijas iedzīvotājiem virszemes apraidē bez maksas tiktu nodrošināta iespēja skatīties daudzveidīgas tematikas televīzijas raidījumus".

Šobrīd virszemes apraidē bez maksas Latvijā ir skatāmi pieci televīzijas kanāli: LTV1, LTV7, "Re:TV", "RīgaTV 24" un "Sportacentrs.com TV".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!