Foto: LETA

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija izskatījusi aptuveni pusi no 350 nodokļu reformai iesniegtajiem priekšlikumiem.

Budžeta komisija darbu pie priekšlikumiem sāka otrdien pēcpusdienā un turpina trešdien. Kopumā sākti skatīt vien divi no 11 budžetu nodokļu reformas pavadošajiem likumprojektiem. Kā iepriekš atzīmēja komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns (ZZS), abi likumprojekti – gan grozījumi likumā "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli", gan Uzņēmumu ienākuma nodokļa likumprojekts – ir "atslēgprojekti", uz kuriem balstās visa nodokļu reforma.

Līdz šim izskatīti gandrīz visi abiem likumprojektiem iesniegtie priekšlikumi. Tomēr darbs pie tiem tiks noslēgts, tad, kad tiks izskatīti grozījumos likumā "Par akcīzes nodokli" ietvertie nodokļu reformas kompensējošie pasākumi.

Komisijai vēl ne tikai jāpabeidz darbs pie diviem iepriekš minētājiem likumprojektiem, bet arī pie deviņiem citiem, pie kuriem darbs vēl nav sākts.

Plānots, ka ceturtdien, 27. jūlijā, Saeimas plenārsēdē tiks lemts par visiem ar nodokļu reformu saistītajiem likumprojektiem galīgajā lasījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!