Foto: LETA

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns (ZZS), iepazīstoties ar nākamā gada valsts budžeta likumu pavadošo likumprojektu paketi, konstatējis, ka vairāku likumprojektu anotācijas ir nepilnīgas.

Piemēram, Satiksmes ministrijas (SM) likumprojekta "Grozījumi Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā" anotācijas sadaļā "Sabiedrības līdzdalība un komunikācijas aktivitātes" norādīts, ko projekts šo jomu neskar.

Saeimas deputāte Inguna Sudraba (NSL) komisijas sēdē pauda neizpratni, kāpēc norādīts, ka projekts neskar sabiedrību. Viņas ieskatā tas netieši skar katru Latvijas iedzīvotāju.

Komisijas priekšsēdētājs Vucāns vērsa uzmanību uz to, ka šis nav vienīgais gadījums. Ne tikai SM likumprojektu anotācijas ir nepilnīgas, arī citu ministriju anotācijās ir vērojamas problēmas. SM pārstāvji gan skaidroja, ka diskusijas ir notikušas un vēl turpinās.

Vucāns uzsvēra, ka nav korekti, ka Saeima saņem anotāciju sākotnējās versijas. Deputāts likumprojekta stadiju salīdzināja ar "pusfabrikātu".

Ziņots, ka Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputāti otrdien turpināja iepazīties ar nākamā gada valsts budžeta likumu pavadošo likumprojektu paketi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!