Foto: DELFI

Būtu absurdi, ja termiņuzturēšanās atļauju dēļ, par ko koalīcija vēl nav panākusi vienošanos, nākamā gada valsts budžets netiktu pieņemts, trešdien žurnālistiem teica finanšu ministrs Andris Vilks.

"Būtu absurdi, ja uzturēšanās atļauju dēļ netiktu pieņemts budžets. Lai vai kas, tas nav cēlonis, tā ir tāda ļoti principiāla nostāja," viņš sacīja un norādīja, ka būtu daudz saprotamāk, ja runa būtu par sociālo nevienlīdzību vai nodokļu politiku.

Finanšu ministrs pauda viedokli, ka termiņuzturēšanās atļauju jautājumā kompromiss ir panākams. Viņaprāt, būtu jāapsver ieguldījumu summu celšana, arī attīstības fonda izveide ir ļoti laba ideja.

Pēc Vilka teiktā, var arī rast vienu risinājumu uzturēšanās atļauju jautājumā un vēlāk, pavasarī, paskatīties, kādi ir rezultāti un diskutēt tālāk, vai un kādas izmaiņas nepieciešamas.

Jau vēstīts, ka Nacionālā apvienība (NA) piedāvā gada laikā izsniegt ne vairāk kā 500 termiņuzturēšanās atļaujas un sagatavojusi grozījumus Imigrācijas likumā, kas būtiski ierobežos termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu. Savukārt uzņēmēju organizācijas pret to iebilst, norādot, ka tas mazinās investīciju ieplūšanu Latvijas ekonomikā.

Pagaidām šis ir vienīgais jautājums, par ko koalīcija attiecībā uz nākamā gada budžetu, nav panākusi vienošanos. Šī iemesla dēļ vienīgais NA pārstāvošais ministrs Jānis Bordāns (NA), kurš pilda tieslietu un kultūras ministru pienākumus, otrdien valdībā nolēma par nākamā gada valsts budžetu nebalsot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!