Foto: LETA

Veselības ministrijā (VM) sagatavotais plāns par veselības nozares budžeta, kas lēšams vairāk nekā miljarda eiro apmērā, izlietojumu jau pagājušajā nedēļa ir iesniegts Finanšu ministrijā (FM), raidījumā "Rīta Panorāma" pauda veselības ministre Anda Čakša.

Čakša norādīja, ka ministrijai ir skaidrs naudas sadales plāns un uzsvēra, ka nozare ir jāsakārto soli pa solim un ļoti atbildīgi.

Jau ziņots, ka veselības nozarei nākamgad papildus piešķirti vairāk nekā 200 miljoni eiro. "Valdība ir spējusi būt konsekventa, patiešām nosakot veselību par prioritāti, kā tas bija solīts," iepriekš pauda finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola. Viņa arī uzsvēra, ka VM līdz gada beigām būtu Finanšu ministrijai (FM) jāiesniedz līdzekļu izlietošanas plāns.

Lielākais finansējuma pieaugums nākamgad paredzēts jomām, kas izvirzītas kā valsts prioritātes – iekšējās un ārējās drošības veicināšanai, veselības aprūpei, demogrāfijas sekmēšanai, kā arī autoceļu sakārtošanai.

Finansējuma palielinājums veselības nozarē nepieciešams, lai īstenotu veselības aprūpes sistēmas reformu, sasaistot veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu ar sociālo iemaksu veikšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!