Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) jūtas līdzvainīgs par nenoteiktību ar izmaiņām nodokļos 2017. gadā, trešdien Finanšu ministrijas rīkotajā nodokļu maksātāju forumā atzina VID vadītāja Ilze Cīrule.

"Mēs jūtamies līdzvainīgi tajā, ka valda neziņa, kas būs 2017. gadā, jo VID ir tilts starp nodokļu maksātājiem un nodokļu politikas veidotājiem. VID pirmais jūt cilvēku sāpi, turklāt neziņa par izmaiņām 2017. gadā liek justies slikti arī VID darbiniekiem," uzsvēra Cīrule.

Iestādes vadītāja atzina, ka sabiedrība neuzticas VID, tāpēc viņa ar nepacietību gaida pētījumu kompānijas SKDS veikto VID klientu aptauju par viņu apmierinātību ar nodokļu administrāciju.

"2016. gada notikumi ir veicinājuši neuzticību VID, tāpēc ar bažām gaidu aptaujas rezultātus, jo iepriekš tie bija pārsteidzoši pozitīvi. Skaidrs, ka tagad vērtējums būs atšķirīgs, tāpēc domājam par to, kā mainīt VID un atgūtu sabiedrības uzticību," uzsvēra Cīrule un piebilda, ka VID ir nodefinējis iestādes mērķi - pieejama, saprotama, atvērta un vienkārša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!