Foto: LETA
Latvijā saglabās esošos ģimenes valsts pabalstus un noteiks ikmēneša piemaksas, ņemot vērā ģimenē audzināmo bērnu skaitu, par kuriem tiek saņemts ģimenes valsts pabalsts, paredz Saeimā galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi Valsts sociālo pabalstu likumā.

Paredzēts, ka piemaksas apmēru par diviem bērniem noteiks 10 eiro mēnesī, par trīs – 66 eiro, par četriem – 116 eiro, par pieciem – 166 eiro, par sešiem – 216 eiro, par septiņiem – 266 eiro, bet par astoņiem un vairāk bērniem piemaksas apmērs sasniegs 316 eiro mēnesī.

Turpmāk plānots saglabāt esošo pabalsta piešķiršanas kārtību, ņemot vērā visus pabalsta saņēmēja bērnus, un apmērus, proti, par pirmo bērnu ģimenes valsts pabalsts joprojām būs 11,38 eiro mēnesī, par otro – 22,76 eiro, par trešo – 34,14 eiro un tā tālāk.

Grozījumi attiecībā uz ģimenes valsts pabalstu paredz izslēgt normu, kas nosaka, ka ģimenes valsts pabalstu nepiešķir par bērnu, kas uzņemts profesionālās izglītības programmās un saņem stipendiju.

Deputāts Imants Parādnieks (NA) iesniedza priekšlikumu, kas paredz, ka ģimenes valsts pabalsts būtu jāmaksā arī par 19 gadus veciem jauniešiem, ja viņi turpina iegūt vidējo izglītību. Šis priekšlikums guva Saeimas atbalstu.

Pašlaik likumā noteikts, ka pabalstu piešķir uz laiku, kamēr bērns apmeklē izglītības iestādi, bet ne ilgāk kā līdz dienai, kad viņš sasniedz 19 gadu vecumu vai stājas laulībā.

Plānots, ka piemaksas sāks izmaksāt ne vēlāk kā līdz nākamā gada 30. aprīlim.

Vēstīts, ka Saeima trešdien sanākusi uz ārkārtas sēdi, lai galīgajā lasījumā lemtu par nākamā gada valsts budžeta likumprojektu, vidēja termiņa budžeta ietvaru 2018., 2019. un 2020. gadam un 28 likumprojektiem, kas saistīti ar valsts budžetu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!