Foto: LETA

No nākamā gada marta ģimenes ar diviem un vairāk bērniem saņems piemaksas pie ģimenes valsts pabalsta, paredz valdības pieņemtie grozījumi Ministru kabineta (MK) noteikumos.

No nākamā gada marta piemaksa pie ģimenes valsts pabalsta par diviem bērniem būs 10 eiro mēnesī, par trīs bērniem ir 66 eiro mēnesī, bet par katru nākamo bērnu – vēl par 50 eiro lielāka.

Ja, piemēram, ģimenē būs četri bērni, piemaksa būs 116 eiro mēnesī, ja pieci – 166 eiro un tā tālāk.

Vienlaikus saskaņā ar izmaiņām Valsts sociālo pabalstu likumā no nākamā gada 1. janvāra ģimenes valsts pabalstu maksās līdz bērna 20 gadu vecuma sasniegšanai, kamēr viņš mācās vispārējās izglītības vai profesionālās izglītības iestādē un nav stājies laulībā. Līdz šim pabalstu maksāja līdz 19 gadu vecumam.

Tāpat no nākamā gada 1. janvāra pabalstu maksās arī par bērnu, kurš, atbilstoši valsts vai pašvaldību finansēto vietu skaitam, uzņemts profesionālās izglītības programmās un saņem stipendiju.

Vēstīts, ka Saeima novembrī atbalstīja grozījumus Valsts sociālo pabalstu likumā, kas paredz, ka par divu un vairāku bērnu vecumā no viena gada līdz 20 gadu vecumam audzināšanu pabalsta saņēmējam pie ģimenes valsts pabalsta piešķir piemaksu Ministru kabineta noteiktajā apmērā un kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!