Foto: Pixabay

60% Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem neatbalsta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja algas paaugstināšanu līdz Igaunijas ieņēmumu dienesta vadītāja atalgojuma līmenim, proti, 5800 eiro.

Tas secināts pētījumu kompānijas TNS sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu "900 sekundes" jūlija sākumā veiktajā aptaujā.

Turpretī trešā daļa jeb 32% Latvijas iedzīvotāju piekrīt, ka VID vadītāja algai jābūt tādai kā Igaunijas VID vadītājam. Vēl 8% iedzīvotāju nav konkrēta viedokļa.

Aptaujā arī secināts, ka 64% Latvijas iedzīvotāju vērtējumā nākamo VID vadītāju izdosies atrast trīs mēnešu laikā. Savukārt 26% iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā neuzskata, ka nākamo trīs mēnešu laikā izdosies atrast nākamo VID vadītāju. 21% atzīts, ka drīzāk neatradīs, bet 5% uzskata, ka noteikti neatradīs.

Desmitā daļa jeb 10% iedzīvotāju nav pauduši konkrētu viedokli šajā jautājumā.

Kā ziņots, Valsts vides dienesta (VVD) ģenerāldirektore Inga Koļegova pašlaik ir vienīgā kandidāte uz VID ģenerāldirektora amatu, un lēmums par viņas virzīšanu varētu tikt pieņemts nākamnedēļ.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) šonedēļ tikās arī ar Valsts kases vadītāju Kasparu Āboliņu, kurš gan atteicies pretendēt uz vakanto VID vadītāja amatu.

Tāpat Kučinskis tikās ar Koļegovu un uzklausīja viņas redzējumu par to, kā būtu jāstrādā VID, pastāstīja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars. Nākamnedēļ šis jautājums vēl tiks apspriests ar finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS), kuras ziņā arī būs izšķirošā lēmuma pieņemšana.

Valdības vadītājs jau iepriekš norādīja, ka VID vadītāja jautājumu plāno pārspriest arī ar uzņēmēju organizācijām, bet gala lēmumu par kāda valsts iestādes darbinieka rotēšanu uz VID plānots pieņemt tad, kad Reizniece-Ozola atgriezīsies no atvaļinājuma, - nākamnedēļ.

Jau ziņots, ka patlaban ticamākā VID vadītāja amata kandidāte ir Koļegova, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Iepriekš izsludinātais konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu ir beidzies bez rezultāta. Neviens no konkursa otrajā kārtā izraudzītajiem četriem pretendentiem neesot bijis piemērots, lai virzītu konkursa trešajai kārtai.

Konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu tika izsludināts 16.jūnijā, savukārt pieteikumu iesniegšana noslēdzās 4.jūlijā. Tika saņemti 11 pieteikumi, no kuriem četri virzīti nākamajā kārtā. Iepriekšējā VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone vasaras sākumā iesniedza atlūgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!