Foto: Valsts kanceleja

Iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN) varētu samazināt nevis no 23% līdz 20%, bet par vienu procentpunktu mazāk, otrdien LTV raidījumā "Rīta Panorāma" minēja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

"Es pieļauju iespēju vienu procentpunktu pielikt atpakaļ," viņš teica, skaidrojot, ka šāds variants tiks izskatīts, ja būs nepieciešams. Kučinskis arī uzsvēra – svarīgi, ka reformas rezultātā tiks ieviests solidaritātes princips, un tiem, kas saņem mazāk, būs mazāks maksājums par valsts veselības apdrošināšanu.

Lēmums par veselības apdrošināšanu jāpieņem nākamnedēļ, uzsvēra premjers. "Demokrātijas spriešanas laiks tuvojas nobeigumam [...] tāpēc jau ir politiķi, kuri ir ievēlēti, un, kuriem, es ļoti ceru, ir mugurkauls pieņemt šo lēmumu," viņš klāstīja.

Komentējot to, vai šādu lēmumu pieņemt pēc pašvaldību vēlēšanām būs vieglāk, Kučinskis atzina, ka "tīši vai netīši laiks sakrīt".

Jau vēstīts, ka premjera vadībā strādā darba grupa, kas meklē risinājums veselības aprūpes finansējuma problēmai. Viens no priekšlikumiem paredz iespēju Latvijā ieviest valsts veselības apdrošināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!