Foto: LETA
Līdz šā gada 31.martam finansējuma saņēmējiem kopumā ir izmaksāti 3,7 miljardi eiro jeb 73,9% no 2007. - 2013. gada ES fondu plānošanas periodā pieejamā publiskā finansējuma, liecina Finanšu ministrijas apkopotā informācija.

Finanšu ministrija pirmdien, 9.jūnijā, informēja valdību, ka, lai arī kopumā Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļu apguve norit apmierinoši un finansējuma saņēmējiem jau izmaksāti 74,2% no pieejamajiem līdzekļiem, patlaban vērojamas problēmas ar uzņēmējdarbības veicināšanai paredzētā finansējuma apguvi – programmas "Uzņēmējdarbība un inovācijas" ietvaros finansējuma saņēmējiem izmaksāti vien 39,8% pieejamā finansējuma.

Tikmēr, piemēram, programmā "Infrastruktūra un pakalpojumi" apgūti 86,3% ERAF finansējuma.

Tiesa gan, šā gada 22.aprīlī ir noslēgusies projektu iesniegumu pieņemšana "Augstas pievienotās vērtības investīciju" aktivitātes 4.kārtā. Kopumā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā iesniegti 157 projektu iesniegumi, kuru kopējā vērtība ir 113 miljoni eiro, kas ļaujot prognozēt, ka arī uzņēmējdarbības veicināšanai atvēlētie ERAF līdzekļi tomēr tiks apgūti.

Eiropas Sociālā fonda līdzekļi līdz šā gada 31.martam apgūti 64,7% apmērā, bet Kohēzijas fonda līdzekļi finansējuma saņēmējiem izmaksāti 59,7% apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!