Foto: AFP/Scanpix

Ministrijas jaunām politikas iniciatīvām 2017. gada valsts konsolidētajā budžetā prasa kopumā 798,334 miljonus eiro, liecina Finanšu ministrijas apkopotā informācija.

Visvairāk līdzekļu nākamgad prasa Satiksmes ministrija - 206,026 miljonus eiro, Veselības ministrija - 188,916 miljonus eiro, kā arī Izglītības un zinātnes ministrija - 139,808 miljonus eiro.

Iesniegti arī priekšlikumi par nepieciešamo finansējumu jaunām politikas iniciatīvām 2018. un 2019.gadā. 2018. gadā ministrijas valsts konsolidētajā budžetā jaunām iniciatīvām vēlas papildu 926,97 miljonus eiro, bet 2019. gadā - 1,218 miljardus eiro.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departamenta direktors Aleksis Jarockis informēja, ka informācija tiks precizēta par tādām jaunajām politikas iniciatīvām, kas iesniegtas gan kā horizontālās, gan katra resora atsevišķas jaunās politikas iniciatīvas.

Saskaņā ar 2017. gada valsts budžeta veidošanas grafiku līdz šā gada augustam Finanšu ministrija kopā ar Pārresoru koordinācijas centru izvērtēs visus nozaru ministriju priekšlikumus, lai jau augustā par tiem varētu lemt valdība.

Augustā valdība arī izskatīs informatīvo ziņojumu par makroekonomisko rādītāju, ieņēmumu un vispārējās valdības budžeta bilances prognozēm 2017.-2019.gadam, tad arī precīzi būs zināmas nākamā gada valsts budžeta finansiālās iespējas jeb fiskālā telpā.

Tomēr Finanšu ministrija jau tagad norāda, ka pilnā apjomā nozaru ministriju pieprasījumus nebūs iespējams atbalstīt. Tāpēc par prioritārajiem pasākumiem valdība pieņems kopīgu lēmumu, izvērtējot visus pieprasījumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!