Foto: F64

Saeimas Budžetu un finanšu (nodokļu) komisija trešdien turpināja izskatīt valsts nākamā gada budžeta likuma projekta otrajam lasījumam iesniegtos priekšlikumus, piešķirot finansējumu virknei ieceru.

Kopumā atbalstīti priekšlikumi vairāku miljonu eiro apmērā, žurnālistiem pēc sēdes atzina Budžeta komisijas vadītājs Kārlis Šadurskis (V). Konkrētu summu gan viņš pagaidām nevarēja nosaukt.

Šadurskis arī atzina, ka deputāti atbalstījuši vairāk priekšlikumus nekā viņš bija gaidījis.

Saeimas sēdē Šadurskis aicinās deputātus sekot komisijas vērtējumam un sagaida, ka vismaz koalīcijas deputāti ievēros disciplīnu. "Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, šogad bija daudz mazāk nereālu, neiespējamu ierosinājumu," viņš piebilda.

Trešdien komisija atbalstīja gan 300 tūkstošu eiro piešķiršanu Finanšu ministrijai Pasaules bankas pētījumam par Latvijas nodokļu sistēmu, gan 100 tūkstošu eiro piešķiršanu Probācijas dienesta darbinieku atalgojuma palielināšanai.

Vairāki priekšlikumi saistīti ar finansējumu medijiem - 71 tūkstotis eiro paredzēts komercmedijiem - radio raidījumu veidošanai krievu valodā Latgalē, Latvijas Radio korespondenta vietai Briselei ieplānoti 50 tūkstoši eiro, bet 155 tūkstoši eiro iedalīti multimediju studijas izveidei Latgalē.

Deputāti atbalstīja arī 110 tūkstošu eiro piešķiršanu Likteņdārza daudzfunkcionālās sabiedriskās ēkas pirmā posma būvniecībai, 20 tūkstošu eiro piešķiršanu daudzfunkcionālā sporta kompleksa pie Saulkrastu vidusskolas izveides otrajai kārtai, kā arī 23 tūkstošu eiro piešķiršanu Mazsalacas slimnīcas jumta remontam u.c.

Par iesniegtajiem priekšlikumiem vēl būs jālemj Saeimai, un, visticamāk, vairāki no tiem tomēr tiks noraidīti.

Saeima par 2016. gada budžetu otrajā galīgajā lasījumā lems 30. novembrī.

Jau vēstīts, ka arī otrdien deputāti vēlīgi atbalstīja iesniegtos priekšlikumus, no kuriem vairāki bija finansiāli ievērojami, piemēram, deputātu atbalstu guva Cēsu pilsētas stadiona rekonstrukcija, kam piešķirti 750 tūkstoši eiro, kā arī filmas "Dvēseļu putenis" turpināšana, kam nākamgad nepieciešami 467,5 tūkstoši eiro.

Nākamā gada valsts budžeta projekta un vidēja termiņa budžeta ietvara likumprojekta otrajam lasījumam deputāti iesnieguši vairāk nekā 600 priekšlikumus. Savukārt 24 likumprojektiem, kas saistīti ar nākamā gada valsts budžetu, iesniegti 303 priekšlikumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!