Piektdien notiek Saeimas deputātu un Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) konference par Latvijas nodokļu politikas stratēģiju 2015.–2018.gadam. Konferenci tiešraidē var vērot arī portālā "Delfi".

Šoruden beidzas pirms trim gadiem valsts pārvaldes un uzņēmēju organizāciju parakstītās Nodokļu politikas stratēģijas 2011.–2014.gadam darbības termiņš. Konference ir noslēgums darbam vairāku mēnešu garumā, kuru laikā LDDK rīkoja diskusijas ar dažādu nozaru uzņēmēju un publiskā sektora pārstāvjiem, meklējot optimālāko risinājumu nodokļu politikas attīstībai, lai nodrošinātu gan valsts budžeta vajadzības, gan veicinātu tautsaimniecības izaugsmi.

Konferenci par Latvijas nodokļu politikas nākotni atklās Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) un LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs, savukārt LDDK ģenerāldirektore Līga Meņģelsone atskatīsies uz iepriekšējo Nodokļu politikas stratēģijas periodu, tās efektivitāti un izaicinājumiem nākamajā periodā.

Savu skatījumu par nodokļu politikas un administrēšanas attīstību paudīs Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāre Lolita Čigāne un Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ināra Pētersone, bet savās atziņās par nodokļu sistēmas un ēnu ekonomikas sasaisti dalīsies Rīgas Ekonomikas augstskolas pētnieks Arnis Sauka. Uzņēmēju skatījumu par būtiskiem nodokļu politikas jautājumiem paudīs AS "Latvijas Finieris" padomes loceklis Uldis Biķis, biedrības "Līdere" valdes priekšsēdētāja Aiva Vīksna, AS "ABLV" valdes priekšsēdētājs Oļegs Fiļs, auditorkompānijas "PwC" un Ārvalstu investoru padomes Latvijā vadītāja Zlata Elksniņa-Zaščirinska, kā arī citi eksperti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!