Foto: LETA

Lai arī Eiropas Komisija (EK) rekomendē Latvijai mazināt nodokļu slogu zemu ienākumu saņēmējiem, šobrīd nodokļu likmes nav plānots mainīt, norāda Ministrs prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Runājot par nodokļiem, ar preses sekretāra Andreja Vaivara starpniecību premjerministrs norāda, ka nodokļu likmes nav plānots mainīt - ne palielināt, ne arī samazināt.

Attiecībā uz maksātnespējas administratoriem Kučinskis norāda, ka valdības rīcības plānā ir paredzēts nodrošināt maksātnespējas procesa regulējuma pilnveidi, kur ietver maksātnespējas procesa administratoru profesijas reformu, tādējādi paaugstinot aktīvu atgriešanās ātrumu tautsaimniecībā, uzlabojot kreditoru interešu aizsardzību un nodrošinot līdzsvaru starp maksātnespējīgo personu un kreditoru prasību apmierināšanu.

Jau ziņots, ka Latvijai jāmazina nodokļu slogs zemu ienākumu saņēmējiem un vairāk jāuzrauga maksātnespējas administratori, teikts trešdien publicētajās EK rekomendācijās Latvijai.

EK rekomendācijās norāda - Latvijai ir jānodrošina, ka novirze no vidēja termiņa budžeta mērķa izpildes 2016. un 2017.gadā attiecas tikai uz tiem izdevumiem, kas saistīti ar pensiju reformu un strukturālajām reformām veselības sektorā.

Tāpat Latvijai ieteikts samazināt nodokļu slogu zemu ienākumu saņēmējiem, nodrošinot izaugsmi veicinošas izmaiņas dabas resursu un nekustamā īpašuma nodokļos, kā arī uzlabojot nodokļu iekasēšanu.

EK arī iesaka Latvijai nodrošināt atbilstošus sociālās palīdzības pabalstus, kā arī veicināt nodarbinātību. Latvijai arī jāpasteidzas veikt reformas arodmācību programmā, iesaistot sociālos partnerus.

EK arī rekomendē Latvijai nodrošināt publisku maksātnespējas administratoru kontroli un uzraudzību, kā arī brīdina, ka investoru neaizsargātība maksātnespējas procesā var kavēt investīciju piesaisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!