Foto: LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS)) trešdien sāks sarunas ar koalīcijas partijām par nākamā gada valsts budžeta izstrādi, liecina premjera darba kārtība.

Kučinskis tiksies ar ZZS, Nacionālās apvienības, kā arī partijas "Vienotība" pārstāvjiem.

Premjers pēc valdības sēdes otrdien, 9.augustā, žurnālistiem norādīja, ka ar papildu ieņēmumu gūšanas pasākumiem nākamā gada valsts budžeta veidošanā valdība ieguvusi fiskālo telpu 2017.gadam aptuveni 70 miljonu eiro apmērā, neskaitot jau paredzētos papildu 27 miljonus eiro izglītībai un 35 miljonus eiro veselībai.

Viņš sacīja, ka tālāk jau jāvienojas par prioritārajiem virzieniem, kuros šos līdzekļus izmantot. Premjers tiksies ar koalīcijas partijām un par šiem jautājumiem spriedīs. Savukārt pēc tam tiks izveidota darba grupa, lai jau strādātu tālāk.

Vienlaikus Kučinskis atzīmēja, ka atsevišķas jomas, kurām vajadzēs papildu finansējumu, jau ir skaidras - valsts drošība, Tieslietu ministrijas prioritātes un valsts simtgade.

Viņš atgādināja, ka jaunās politikas iniciatīvas nākamajam gadam iesniegtas vairāk nekā 800 miljonu eiro apmērā, tāpēc, protams, visas vēlmes nebūs iespējams apmierināt.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka valdība sākusi darbu pie nākamā gada valsts budžeta. Ministru kabinets iepazinies ar makroekonomikas attīstības rādītāju prognozēm, atbalstījis Fiskālo risku deklarāciju un noteicis, ka, izstrādājot likumprojektu par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2017., 2018. un 2019.gadam, fiskālā nodrošinājuma rezerve visiem trim gadiem ir 0,1% no iekšzemes kopprodukta, kā arī atbalstījis priekšlikumus papildu ieņēmumu gūšanai budžetā aptuveni 75 miljonu eiro apmērā.

Atbilstoši Finanšu ministrijas prognozēm sākotnējais indikatīvais fiskālās telpas apmērs vispārējās valdības budžetā 2017.gadā bija mīnus 4,9 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!