Foto: stock.xchng
Septembra sākumā 100 lielākie valsts nodokļu parādnieki budžetā nebija samaksājuši 114,02 miljonus latu, kas ir par 3,29 miljoniem latu mazāk, nekā pirms mēneša, kad juridisko un fizisko personu saistības pret valsti bija 117,31 miljons latu. Lielākais valsts nodokļu parādnieks ar 11,42 miljoniem latu joprojām ir Jevgeņijs Jakovļevs, liecina Valsts ieņēmumu dienesta apkopotie dati.

Jakovļeva saistības pret valsti mēneša laikā pieaugušas par aptuveni 70 000 latu.

Otrais lielākais nodokļu parādnieks ir degvielas un kurināmā vairumtirdzniecības uzņēmums "Nafta Trading", kurš budžetā nav samaksājis 9,32 miljonus latu. Šī uzņēmuma parāds mēneša laikā pieaudzis par aptuveni 300 000 latu. Uzņēmums pieder ASV reģistrētajai kompānijai "Seatech Technologies Ltd. CO" (95%) un Kirgizstānas pilsonim Nurbekam Almakučukovam (5%), liecina "Lursoft" informācija.

Trešajā vietā septembra sākumā, tāpat kā mēnesi iepriekš, ierindots degvielas un citu kurināmo vairumtirdzniecības uzņēmums "Top Oil". Uzņēmuma parāds mēneša laikā pieaudzis par aptuveni 70 000 latu un 1.septembrī sasniedzis 4,34 miljonus latu. Šis uzņēmums pilnībā pieder Latvijas pilsonim Vladislavam Stankēvičam.

Ceturtajā vietā arī septembra sākumā bijis metālizstrādājumu vairumtirdzniecības uzņēmums "Metalex", kura parāds budžetam joprojām ir aptuveni 4,01 miljons latu. Šis uzņēmums pieder uzņēmumam "Kapitālserviss" (51,22%) un Kasparam Ondzulim (48,78%), liecina "Lursoft" dati.

Piektajā vietā septembra sākumā, ierindojusies SIA "Dizaina projekti", kas līdz šim bija sestajā vietā VID veidotajā nodokļu parādnieku sarakstā un tās saistības pret valsti 1.septembrī bijušas 2,75 miljoni latu. Uzņēmuma 100% īpašnieks Gunāram Ķirsonam piederošā SIA firma "Lido".

Vēl četri parādnieki - Ēriks Mingazetdinovs, Andrejs Danengiršs, SIA "Konti" un SIA "Lisa Star" - valstij septembra sākumā bija parādā no viena līdz diviem miljoniem latu katrs.

Kopumā 28 juridisku un fizisku personu nodokļu parāds septembra sākumā pārsniedza viena miljona latu robežu. Augusta sākumā par miljonu latu lielāki nodokļu parādi bija 31 juridiskai un fiziskai personai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!