Foto: PantherMedia/Scanpix
Kopumā 100 uzņēmumu un privātpersonu saistības pret valsti šā gada 1.janvārī bijušas 116,44 miljoni latu, kas ir par 9,6% jeb 10,2 miljoniem latu vairāk, nekā 2012.gada 1.janvārī. Tāpat kā pērn – lielākais nodokļu parādnieks ir privātpersona Jevēgnijs Jakovļevs, kura parāds šā gada sākumā bijis 11,83 miljoni latu, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) publiskojamo datu bāzē pieejamā informācija.

Kā liecina VID sniegtā informācija, Jakovļeva saistības gada laikā augušas par 1,24 miljoniem latu, jo pērnā gada sākumā viņš budžetam nebija samaksājis ap 10,59 miljoniem latu.

Otrais lielākais nodokļu parādnieks šā gada sākumā ir degvielas un kurināmā vairumtirdzniecības uzņēmums "Nafta Trading", kurš budžetā nav samaksājis 9,05 miljonus latu. Pirms gada šis uzņēmums bija trešajā vietā valsts lielāko nodokļu parādnieku sarakstā un tas valstij nebija samaksājis 3,76 miljonus latu. Uzņēmums pieder ASV reģistrētajai kompānijai "Seatech Technologies Ltd. CO" (95%) un Kirgizstānas pilsonim Nurbekam Almakučukovam (5%), liecina "Lursoft" informācija.

Trešajā vietā šā gada sākumā bijis metālizstrādājumu vairumtirdzniecības uzņēmums "Metalex", kura parāds budžetam ir aptuveni 4,01 miljons latu. Šis uzņēmums pieder uzņēmumam "Kapitālserviss" (51,22%) un Kasparam Ondzulim (48,78%), liecina "Lursoft" dati. Pirms gada uzņēmums bija otrajā vietā lielāko nodokļu nemaksātāju trijniekā un tā saistības pret valsti bija tai pašā līmenī - 4,01 miljons latu.

Ceturtajā vietā šā gada sākumā bijusi SIA "Dizaina projekti", kuras saistības pret valsti bija 2,9 miljoni latu. Uzņēmuma 100% īpašnieks Gunāram Ķirsonam piederošā SIA firma "Lido".

Vēl trīs parādnieki - Guntars Kramēns, Ēriks Mingazetdinovs, Andrejs Danengiršs - valstij šā gada sākumā bijuši parādā ap 2,5 miljoniem latu katrs, bet SIA "Konti", SIA "Cobold" un Agris Krūze valstij bija parādā no viena līdz diviem miljoniem latu katrs.

Kopumā 32 juridisku un fizisku personu nodokļu parāds šā gada janvāra sākumā pārsniedza viena miljona latu robežu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!