Foto: DELFI

2019. gada valsts budžetā šobrīd nav iezīmēti jauni tēriņi, pēc Ministru kabineta sēdes, kurā tika apstiprināts budžeta bāzes izdevumu apmērs turpmākajiem trim gadiem, pauda Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Kučinskis iepriekš pausto, ka nākamos divus gadus Latvijas fiskālā telpa būs negatīva, salīdzināja ar "pirmo fotogrāfiju, kāda ir katru pavasari". "Tā tikai parāda, ka mēs neesam iezīmējuši jaunus tēriņus vai faktiski [esam] saglabājuši tos pašus ciparus, kādi tika rudenī apstiprināti trīs gadu budžetā," uzsvēra Ministru prezidents.

Plašākas diskusijas gaidāmas rudenī pēc 13. Saeimas vēlēšanām, taču šobrīd valdība "uzrauga skaitļus, lai neizdarītu pārsteidzīgus lēmumus".

Finanšu ministrija (FM) ir saņēmusi mandātu veikt iekšējās revīzijas vairākās nozarēs. "Es esmu pārliecināts, ka ministrijās ir pietiekoši lielas rezerves. Atgriežoties pie šiem skaitļiem vasaras beigās, tie jau būs citādāki," pauda Kučinskis.

Ziņots, ka, gatavojot nākamā gada valsts budžetu, tiks pārskatīti visu nozaru izdevumi, jo īpaši IT jomā valsts pārvaldē un valsts nekustamo īpašumu apsaimniekošanas jomā, iepriekš pastāstīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Savukārt, komentējot paredzēto negatīvo fiskālo telpu, finanšu ministre skaidroja, ka tā veidojusies, jo jau šobrīd FM ir nofiksējusi fiskālo nodrošinājuma rezervi 2019. gadā, kā arī jau paredzējusi līdzekļus neparedzētiem gadījumiem un apropriācijas līdzekļus. FM vēlējusies "drošības spilvenus" nostiprināt nākamā gada budžetā jau šobrīd, "lai priekšvēlēšanu gaisotnē nebūtu lielākas vēlmes tērēt vēl nenopelnīto naudu", uzsvēra Reizniece-Ozola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!