Foto: LETA

Pirms galīgā lasījuma par nākamā gada valsts budžetu saņemti vairāk nekā 400 priekšlikumi, vairums no tiem - no Saeimas opozīcijas deputātiem, portāls "Delfi" noskaidroja Saeimā.

No iesniegtajiem priekšlikumiem vairāk nekā 300 paredzēti budžeta likumam un vidēja termiņa budžeta ietvara likumam laika posmam no 2013. līdz 2015.gadam, savukārt 27 likumprojektiem, kas saistīti ar 2013.gada valsts budžetu, kopumā iesniegts vairāk nekā 100 priekšlikumu.

Savas Saeimas kārtības rullī paredzētās tiesības iesniegt priekšlikumus izmantojušas visas Saeimas frakcijas, arī komisijas, individuāli deputāti un vairākas ministrijas, informēja Saeimā.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli 2013.gada valsts budžeta projektam iesniegtos priekšlikumus atbildīgā Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija nosūta atzinuma sniegšanai Ministru kabinetam. Komisija darbu pie iesniegto priekšlikumu izvērtēšanas uzsāks pēc Ministru kabineta atzinuma saņemšanas.

Jau vēstīts, ka Saeimas deputāti pirmdien ārkārtas sēdē atbalstīja 2013.gada valsts budžeta projektu, par to nobalsoja 54 deputāti, pret bija 29, bet atturējās 10 tautas kalpi.

Vienlaikus deputāti atbalstīja arī vidējā termiņa budžeta plānu no 2013. līdz 2015.gadam.

Uz budžeta galīgo lasījumu priekšlikumi iesniedzami līdz ceturtdienai. savukārt galīgajā lasījumā Saeima budžetu skatīs 15.novembrī.

”Delfi" jau vēstīja, ka valdība atbalstīja 2013.gada valsts kopbudžeta projektu ar paredzētajiem 4,657 miljardu latu ieņēmumiem un 4,792 miljardu latu izdevumiem.

Ministru kabinets arī noteica, ka vispārējās valdības budžeta deficīts nākamgad būs 221,1 miljons latu, kas atbilstoši EKS'95 (Eiropas Kontu sistēmas) metodoloģijai ir 1,4% no iekšzemes kopprodukta (IKP).

Nākamā gada valsts budžeta projektā paredzēts deficīts 221,1 miljona latu apmērā jeb 1,4% no iekšzemes kopprodukta (IKP).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!