Foto: Picture Agency

Finanšu ministrija, strādājot pie nodokļu politikas izmaiņām, apsver iespēju piedāvāt palielināt ar nodokļiem neapliekamo ienākumu minimumu mazajām algām līdz 350 eiro, vēsta LTV.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) nav vēlējusies sīkāk komentēt ieceres, taču atzinusi, ka neapliekamā minimuma palielinājums tiek apsvērts.

"Nodokļu politika nav vienas likmes pacelšana vai nolaišana. Tas ir komplekss priekšlikums, kas ir savstarpēji saistīts – konkurētspēja, nevienlīdzības mazināšana, tāpat jāņem vērā valsts budžeta iespējas, jo lielāko pārmaiņu rezultātā ir ietekme uz budžetu, kur mums ir jāskatās, kādas ir mūsu konkrētā gada fiskālās iespējas," teikusi ministre.

Kopš pagājušā gada Latvijā ieviests diferencētais neapliekamais minimums. Šogad visiem strādājošajiem ik mēnesi ar ienākuma nodokli netiek aplikti 60 eiro, bet mazāko algu saņēmējiem pienākas līdz 115 eiro liels neapliekamais minimums. Nesaņemto starpību viņi katra gada sākumā varēs no valsts atprasīt.

Latvijas Pašvaldību savienībā uzskata, ka mērķis uzlabot iedzīvotāju finansiālo stabilitāti ir apsveicams, taču tam jānāk komplektā ar mehānismu, kas kompensēs līdzekļus, kuri vairs neieplūdīs pašvaldību kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!