Foto: LETA

Valdība otrdien vienojusies no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem četrām ministrijām – Veselības ministrijai (VM), Zemkopības ministrijai (ZM), Satiksmes ministrijai (SM) un Kultūras ministrijai (KM) – kopumā piešķirt vairāk nekā 572 tūkstošus eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Valdība vienojās VM piešķirt 39 061 eiro.

Kopumā 19 156 eiro piešķirti, lai Nacionālajam veselības dienestam (NVD) segtu izdevumus, kas radušies gada pirmajos astoņos mēnešos saistībā ar patvēruma meklētāju ārstēšanu Latvijas ārstniecības iestādēs, 9 533 eiro, lai Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam segtu izdevumus, kas radušies šī gada pirmajos astoņos mēnešos saistībā ar 88 izsaukumiem pie patvēruma meklētājiem.

Valdība 10 372 eiro piešķīra, lai NVD segtu izdevumus, kas radušies saistībā ar trīs karadarbībā Ukrainā cietušo personu ārstēšanu Latvijas ārstniecības iestādēs.

Savukārt ZM valdība piešķīra 22 896 eiro, lai Lauku atbalsta dienests nodrošinātu kompensāciju izmaksu dzīvnieku īpašniekiem par zaudējumiem, kas radušies valsts uzraudzībā esošās dzīvnieku infekcijas slimības Amerikas peru puves un Āfrikas cūku mēra epizootijas apkarošanas laikā.

SM piešķirti 264 888 eiro, lai VAS "Latvijas Pasts" kompensētu zaudējumu, kas radušies, sniedzot abonēto preses izdevumu piegādes pakalpojumus 2015. gadā.

KM piešķirti 245 715 eiro, lai nodrošinātu Rīgas Doma ērģeļu restaurāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!