Foto: LETA

Nodokļu reformas likumprojektu pakete Saeimā varētu nonākt jūnija otrajā pusē, trešdien Nacionālās Trīspusējās sadarbības padomes sēdē pauda finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Viņa sadarbības partnerus iepazīstināja ar Saeimas darba iespējamo kalendāru, norādot, ka līdz 19. jūnijam Saeimā varētu tikt iesniegti visi ar nodokļu reformu saistītie likumprojekti.

Jau jūnija beigās Saeima ārkārtas sēdē varētu lemt par likumprojektiem pirmajā lasījumā, savukārt jūlija vidū – otrajā lasījumā, pieļāva finanšu ministre.

Nacionālā Trīspusējās sadarbības padomes sēdē premjerministrs Māris Kučinskis (ZZS) sociālos partnerus informēja, ka trešdien valdība skatīs nodokļu reformas pamatnostādnes arī bez partijas "Vienotība" atbalsta.

Tomēr premjers vērsa sociālo partneru uzmanību, ka reformu izstrāde ir smags darbs un tas nav iedomājams bez pilna koalīcijas partiju atbalsta, tāpēc turpināsies sarunas ar "Vienotību".

Vēstīts, ka aprīlī Finanšu ministrija (FM) saskaņošanai visām nozaru ministrijām, sociālajiem, kā arī citiem sadarbības partneriem nodeva nodokļu reformas pamatnostādņu 2018.-2021.gadam projektu. FM cerēja tās izskatīt un atbalstīt Ministru kabineta sēdē jau aprīļa izskaņā, tomēr "Vienotības" dēļ šī jautājuma izskatīšana tika pārcelta uz trešdienu, 3. maiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!