Foto: F64
Iespējams, pretenzijas uz lielajiem investoriem paredzētajām uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidēm līdz šā gada septembra beigām varēs pieteikt plašāks uzņēmumu loks.

Saeima ceturtdien steidzamības kārtā pieņēma likuma grozījumus, kas paredz, ka uz uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidēm varēs pretendēt arī uzņēmumi, kuri nodarbojas ar tekstilizstrādājumu, apģērbu, ādas, papīra un tā izstrādājumu, kā arī koksa un naftas pārstrādes produktu ražošanu.

Tāpat uz peļņas nodokļa atlaidēm varēs pretendēt komersanti, kuru bizness ir poligrāfija un ierakstu reproducēšana, iekārtu un ierīču remonts un uzstādīšana, nemetālisko minerālu izstrādājumu vai cita veida ražošana.

Pamatojoties uz likuma normām, kas paredz peļņas nodokļa atlaides par investīcijām, kas pārsniedz 3 miljonus latu, ja šī nauda tiek ieguldīta projektos, kurus valdība atzinusi par atbalstāmiem.

Kopš 2011.gada 1.janvāra, kad tika ieviesta nodokļa atlaide par atbalstāmo investīciju projekta ietvaros ieguldījumiem, valdība jau piešķīrusi tiesības piemērot nodokļa atlaidi vairākiem investīciju projektiem, tostarp tādu pazīstamu uzņēmumu kā "Dobeles dzirnavnieks", "Staburadze" un "Latvijas Mobilais telefons" investīciju projektiem.

Par ieguldījumiem no 3 miljoniem latu līdz 35 miljoniem latu uzņēmumiem tiek piešķirta nodokļa atlaide 25 % apmērā no investētās summas, bet par investīcijām, kas pārsniedz 35 miljonus latu, atlaide ir 15 %.

Nodokļu atlaides gan tiks piešķirtas tikai par tiem projektiem, kurus valdība atzīs par atbalstāmiem līdz šī gada beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!